Ο «motherfu…er» Μέσι και το… σκυλάκι του Ρονάλντο

Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι;

Ερώτημα που απασχολεί τους ποδοσφαιρόφιλους εδώ και χρόνια. Αναμφισβήτητα αποτελούν τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Το θέμα είναι ότι η θέση του «καλύτερου» είναι μία.

Επισήμως δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ τους. Οι δυο τους μάλιστα στις δημόσιες εμφανίσεις τους εμφανίζονται να χαιρετάει ο ένας τον άλλον, να συνομιλούν κ.ο.κ. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν πείθουν. Η κόντρα ή η «κόντρα» έχει διχάσει και το κοινό.

Σίγουρα ο Ρονάλντο δεν είναι… από το Λονδίνο και δεν πίνει τσάι. Ως γνήσιος μεσόγειος (ή αλλιώς τύπος… «pass me the salad please») είναι λίγο αθυρόστομος. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Γκιγιέμ Μπαλάγκ στο βιβλίου του «Messi».

Έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε… έτσι.

Και σου δίνει την εντύπωση ότι μιλάει Γαλλικά και παίζει πιάνο. Τα κοστούμια, η Ιρίνα Σάικ, οι γκλάμουρ φωτογραφίσεις, τα κότερα και τα… χρυσά παπούτσια μας κάνουν να ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ανταγωνίζεται το… αντίπαλον δέος.

Όπως λοιπόν αναφέρει ο συγγραφέας τους βιβλίου, ο οποίος επικαλείται αναφορές συμπαικτών του Ρονάλντο, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης μιλάει αν όχι προσβλητικά, τουλάχιστον απαξιωτικά για τον Μέσι. Ο ίδιος ο Κριστιάνο έχει βγάλει παρατσούκλι στον Μέσι. Ο Ρονάλντο λοιπόν όταν θέλει να αναφερθεί στον Αργεντινό δεν προφέρει το όνομα του αλλά τον αποκαλεί… «motherfucker».

Και όχι δεν τον αποκαλεί έτσι αποθεώνοντας τον, αλλά μάλλον μειώνοντας τον. Αυτό υποστηρίζει ο Μπαλάγκ, ο οποίος παραθέτει στο βιβλίο του διάφορα περιστατικά από τα αποδυτήρια της «βασίλισσας». Εκεί ο Μέσι έχει γίνει ανέκδοτο ή μάλλον το έχει επιβάλει με τον τρόπο του αυτό ο Ρονάλντο.

Ο Μπαλάγκ συνεχίζει γράφοντας πως όποιος συμπαίκτης του Ροναλντο μιλάει με τον Μέσι και γίνει αντιληπτός από τον Πορτογάλο… φέρει και ο ίδιος τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό. «Σύμφωνα με κάποιους παίκτες της Ρεάλ, ο Ρονάλντο έχει το παρατσούκλι “motherfucker” για τον Μέσι. Και αν δει κάποιον από το σύλλογο να μιλάει στον Λιονέλ, καταλήγει κι εκείνος να βαφτίζεται με τον ίδιο χαρακτηρισμό», γράφει χαρακτηριστικά ο Μπαλάγκ.

Και συνεχίζει αναφέροντας πως «Οι παίκτες της Ρεάλ, με τη χοντροκομμένη αίσθηση του χιούμορ των αποδυτηρίων, έχουν έναν μακρύ κατάλογο αστείων. Σε αυτά ο Μέσι αναφέρεται ως κουταβάκι του Ρονάλντο ή παρουσιάζεται να κρατείται μέσα σε κάποια από τις τσάντες μεγάλων σχεδιαστών που ανήκουν στον Πορτογάλο. Και πολλά χειρότερα».

Η κόντρα των δύο πουλάει. Ίσως αυτό να είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του ο συγγραφέας και να γράφει όλα αυτά στο βιβλίο του. Αλήθεια ή ψέμματα δεν θα το μάθουμε άμεσα. Η… διαμάχη πάντως για το ποιος εκ των δύο είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου καλά κρατεί, προς όφελος και των δύο αλλά και των συλλόγων τους.

Σχετικά άρθρα