Όρθιος ο Μάρεϊ

Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals έμεινε ο Άντι Μάρει ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση, επικρατώντας με 2-0 σετ του Μίλος Ράονιτς στο κλείσιμο της 2ης αγωνιστικής του Group B και θα τα δώσει “όλα για όλα” στον “τελικό” με τον Ρότζερ Φέντερερ την Πέμπτη! 

Kι όμως… τα πράγματα δεν ξεκαθάρισαν καθόλου στο δεύτερο όμιλο του ATP Finals, μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής.

Το καθαρό 2-0 του Μάρει επί του Ράονιτς, κρατάει ζωντανό τον Βρετανό ενώ ακόμη και ο Ρότζερ Φέντερερ που έχει πετύχει δύο straight sets νίκες στον όμιλο, δεν είναι απόλυτα σίγουρος για την 4αδα!

Ο 27χρονος Σκωτσέζος, δεν έπιασε σπουδαία απόδοση αλλά εκμεταλλεύτηκε τη νέα μέτρια εμφάνιση του Ράονιτς στο Λονδίνο και με 6-3, 7-5 επί του Καναδού big server, διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στην ημιτελική φάση της εγχώριας διοργάνωσης.

Πλέον, ο Μάρει ελπίζει σε νίκη με 2-0 σετ επί του Φέντερερ και την ίδια στιγμή ο ήδη αποκλεισμένος Μίλος Ράονιτς να “κλέψει” τουλάχιστον ένα σετ απ’τον Κέι Νισικόρι στη μεταξύ τους μονομαχία, για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου την Πέμπτη.

Ο Φέντερερ είναι σχεδόν βέβαιος για την είσοδο στην 4αδα και μάλιστα ως 1ος, κάτι που θα εξασφαλίσει με ένα σετ κόντρα στον Μάρει. Ακόμη κι αν χάσει με 2-0 σετ, ο Ελβετός χρειάζεται 9 games κόντρα στον Μάρει για να τερματίσει 1ος και 6 games για να τερματίσει 2ος στον όμιλο.

Το σενάριο που θα χρειαστεί να βγουν τα κομπιουτεράκια και να γίνει υπολογισμός των games, είναι ο Μάρει να κερδίσει 2-0 σετ τον Φέντερερ και ο Νισικόρι 2-0 τον Ράονιτς. Τότε οι τρεις τους θα έχουν 2-1 νίκες, 4-2 σετ και…  άγνωστα games. Ο Φέντερερ πάντως έχει το πάνω χέρι αφού έχει τη μεγαλύτερη διαφορά στα games (25-12).

Στο αγωνιστικό κομμάτι του 2ου αγώνα της Τρίτης, ο Μάρει ήταν ελαφρώς καλύτερος και πιο αποτελεσματικός απ’τον Ράονιτς και δίκαια έφτασε στη δεύτερη νίκη του κόντρα στον Καναδό, σε σύνολο πέντε αναμετρήσεων (2-3).

Ο Σκωτσέζος, σέρβιρε καλύτερα, επέστρεφε καλύτερα, ήταν πιο σταθερός από τη βασική γραμμή, είχε πιο συγκεντρωμένες επιλογές και με τρία breaks στο προβληματικό – και σήμερα – σερβίς του αντιπάλου του, έφτασε στη νίκη μετά από 1 ώρα και 31 λεπτά.

“Έβγαλα κάποια καλά χτυπήματα στις κρίσιμες στιγμές. Ο Μίλος δεν έπαιξε όσο καλά θα μπορούσε. Έκανα ένα σταθερό ματς από την αρχή μέχρι το τέλος. Τώρα περιμένω ένα πολύ ωραίο ματς με τον Ρότζερ. Πάντα είναι ευχαρίστησή μου να παίζω μαζί του. Ελπίζω να παίξω καλά. Το χρειάζομαι αυτό για να περάσω” είπε αμέσως μετά ο Μάρει ο οποίος μοιράζεται από 11 νίκες με τον Φέντερερ στις 22 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική του Group A: Μπέρντιχ-Τσίλιτς (16:00GR) και Tζόκοβιτς-Βαβρίνκα (22:00GR) απ’το OTE Sport 6HD.

Μετά και τον αγώνα του Μάρει με τον Ράονιτς, όλες οι 6 αναμετρήσεις που έχουν παιχτεί στο Λονδίνο, έχουν κριθεί στα 2 σετ!


πηγή: tennis24.gr

Σχετικά άρθρα