Αναβρασμός στον ΠΑΟΚ για το θέμα των χρεών

Αναστάτωση επικρατεί στον ΠΑΟΚ για το θέμα των χρεών, καθώς παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις που είχε πάρει ο Ιβάν Σαββίδης από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λύση στο καυτό θέμα δεν δόθηκε. Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ αργά το βράδυ δεν έκρυβαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στην διάταξη που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών δεν δίνεται λύση για τις εταιρίες που έχουν εκκρεμή χρέη προς το δημόσιο με ποσά περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ. Και σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο ΠΑΟΚ.

Η τροπολογία που κατατέθηκε για οφειλές φυσικών ή νομικών προσώπων στο δημόσιο μέχρι ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, διευκρινίζει ότι οι εταιρίες – επομένως και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ- δεν μπορούν να βάλουν ξεχωριστές υποθέσεις για τις οποίες έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, σε αυτή τη ρύθμιση. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει 42 ξεχωριστές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια και σε κάθε μία από τις 42 υποθέσεις οι εκκρεμείς οφειλές δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Υπάρχει όμως και μια ακόμη, η 43η υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα και αφορά την υπόθεση Σικαμπάλα και σε αυτήν ο ΠΑΟΚ οφείλει ένα ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Στην τροπολογία που δημοσιοποιήθηκε, αναφέρεται ρητά πως υπολογίζεται το ΑΦΜ της κάθε εταιρίας για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις του παρελθόντος. Επομένως ο ΠΑΟΚ που έχει πρωτογενές χρέος προς το ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 10,3 εκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορεί να ενταχθεί σε αυτή την ρύθμιση.

Είναι φανερό πως στον ΠΑΟΚ αναζητούν λύσεις όμως από την στιγμή που δεν έχουν δοθεί από την κυβέρνηση, επικρατεί αναβρασμός. Για την αρνητική εξέλιξη του θέματος των χρεών ενημερώθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε λάβει προσωπικές διαβεβαιώσεις για την επίλυση του θέματος από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις κατιδίαν συναντήσεις που είχαν πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες. Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν αργά χθες το βράδυ πως από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την τρόικα είναι πολύ πιθανόν, τις επόμενες ημέρες να προκύψει κάποια λύση, χωρίς όμως να είναι σε θέση να την προσδιορίσουν. Θεωρείται δεδομένο πως ο Ιβάν Σαββίδης θα αντιδράσει. Με ποιόν τρόπο ; Θα το αποφασίσει ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα