«Έπεσαν οι μάσκες» για τη Διπλή Ανάπλαση

Αποκαλυπτική για το τι ακριβώς συμβαίνει με τη Διπλή Ανάπλαση που αφορά το γήπεδο της Λεωφόρου και το Βοτανικό, ήταν η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον πρώτο Δήμο της χώρας, το Δήμο Αθηναίων.

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης κατέθεσε προς ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα του 2015, ουσιαστικά δηλαδή τον προϋπολογισμό του έτους. Μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται με την περιγραφή «ειδική μελέτη Master Plan για την υλοποίηση του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού – Λεωφόρου Αλεξάνδρας» το κονδύλι των… 6.000 ευρώ. Αυτό είναι και το μοναδικό ποσό που προβλέπει ολόκληρος προϋπολογισμός για τη Διπλή Ανάπλαση. Και τίποτα άλλο.

Όταν ο Δήμαρχος Αθηναίων ρωτήθηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του «Παναθηναϊκού Κινήματος», Νίκο Αβραμίδη για ποιο λόγο δημόσια συνεχίζει να αναφέρει ως μοναδική λύση του γηπεδικού του Παναθηναϊκού τη Διπλή Ανάπλαση ενώ δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση πόρων για το έργο, ούτε καν διασφάλιση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, ο Καμίνης απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη. Το έργο είναι 50% ιδιωτική πρωτοβουλία από τις τράπεζες και 50% αφορά το Δήμο Αθηναίων». Κάτι βεβαίως που αναφέρει για πρώτη φορά.

Διευκρινιστικά ζητήθηκε να απαντηθεί τι ακριβώς είναι αυτό το master plan για το οποίο έχουν προϋπολογιστεί τα 6.000 ευρώ, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Λευτέρης Καστανάκης υπογράμμισε πως αφορά παλαιότερη πρόβλεψη που δεν υλοποιήθηκε.

Με την οικογένεια του Παναθηναϊκού να έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους ότι για το Τριφύλλι υπάρχει μόνο η Λεωφόρος και τίποτα άλλο, πλέον η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήρθε να βάλει οριστικό τέλος σε μια υπόθεση – φάντασμα.

Σχετικά άρθρα