Προαναγγέλλει προσφυγή στο ΣΤΕ ο Βασιλόπουλος

«Διαφωνούμε να δίνονται 20 εκατ. σε ανώνυμες επιχειρήσεις και όχι σε αντιπλημμυρικά έργα» δηλώνει ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόντας, Άρης Βασιλόπουλος και προαναγγέλλει προσφυγή στο ΣΤΕ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του δήμαρχου στην “Εφημερίδα των Συντακτών”:

Πώς αντέδρασε ο κόσμος στην ψήφιση των 20 εκατ. για το γήπεδο της ΑΕΚ;

“Ο κόσμος έχει τις ανάγκες του και σε μια εποχή φτώχειας, εξαθλίωσης και ανεργίας θεωρεί προκλητικό να δίνονται 20 εκατ. για ανώνυμες επιχειρήσεις. Στην περιοχή μας που είχαμε πλημμύρες, το θέμα τέθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους. Αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα και να δίνονται 20 εκατ. για γήπεδα. Εμείς συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη. Αν τα 20 εκατ. προορίζονται για έργα υποδομών πέριξ του γηπέδου, που μπορούν να βοηθήσουν την κυκλοφορία και τη ζωή στην πόλη, δεν έχουμε πρόβλημα. Από τη στιγμή όμως που δεν προορίζονται να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες, διαφωνούμε”.

Πώς θα προστατεύσετε το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας, όταν σύμφωνα με το Νέο Ρυθμιστικό δεν ανήκει πλέον στον δήμο;

“Από το 2010 ως παράταξη, βάζαμε ως κατεπείγον ζήτημα την προστασία του άλσους. Όλα αυτά τα χρόνια το άλσος το εγκατέλειψαν κυβέρνηση και η προηγούμενη δημοτική αρχή, ώστε μετά να πούνε «Τι το θέλετε; Καλύτερα να κόψετε ένα κομμάτι και να το ακρωτηριάσετε». Εμείς είπαμε και προεκλογικά ναι στο γήπεδο. Θέλουμε την επιστροφή της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλά δεν δεχόμαστε στο όνομα της κατασκευής του γηπέδου να παραχωρηθεί δασική έκταση. Αυτές οι θέσεις μας ισχύουν. Όντως μετά την ψήφιση του Ρυθμιστικού το άλσος παύει να ανήκει κατά χρήση και κυριότητα στον δήμο και ανήκει σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό και έχουμε δηλώσει από όταν ψηφίστηκε το Ρυθμιστικό ότι θα το αντιπαλέψουμε με όλα τα μέσα. Ακόμα δεν έχει βγει καμία διοικητική πράξη σε σχέση με τον νόμο. Θα εξετάσουμε όλες τις πιθανότητές προκειμένου να υπερασπιστούμε το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, πάντα σε διαβούλευση με τους πολίτες”.

Σχετικά άρθρα