«Πλουσιότερη» όλων η Πρέμιερ Λιγκ

Η Πρέμιερ Λιγκ και οι αγγλικοί σύλλογοι αποτελούν τον… παράδεισο για τους παίκτες σε ότι αφορά στις αμοιβές τους, αφού στο Νησί προσφέρονται και τα καλύτερα συμβόλαια! 

Αυτό με βάση θέμα που φιλοξενήσει η εφημερίδα «Dailymail» για τα χρήματα που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές, σε έρευνά της μεταξύ 34 πρωταθλημάτων και από τις πέντε ηπείρους! Η Σούπερ Λιγκ καταλαμβάνει την 21η θέση στην σχετική λίστα.

Σύμφωνα με την «Daily Mail» ο εβδομαδιαίος μισθός των ποδοσφαιριστών των ομάδων στην Αγγλία είναι κατά μέσο όρο 43,717 στερλίνες. Περίπου 55,5 χιλιάδες ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο ο μέσος ετήσιος μισθός στο Νησί ανέρχεται στον απίστευτο αριθμό των περίπου 2,9 εκ. ευρώ. Δεν είναι τυχαίο πως είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν την Πρέμιερ Λιγκ το κορυφαίο πρωτάθλημα σε όλο τον κόσμο!

Από εκεί και πέρα, δεύτερο πρωτάθλημα στην σχετική είναι η Μπουντεσλίγκα, καθώς προσφέρει απολαβές κατά περίπου 60% μικρότερες από εκείνες της Πρέμιερ Λιγκ. Δηλαδή περίπου 35,7 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα και 1,8 εκατομμύρια το χρόνο αντίστοιχα. Επίσης, την 8η θέση στην σχετική κατάταξη καταλαμβάνει η Τσάμπιονσιπ, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία στην Αγγλία με μέσο ετήσιο και εβδομαδιαίο μισθό αντίστοιχα 486 και 9,3 χιλιάδες στερλίνες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τον σχετικό πίνακα και σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα στο ελληνικό πρωτάθλημα ο μέσος μισθός την εβδομάδα είναι 3,5 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο ετήσιος ανέρχεται στις 185.000!

Αυτό που αξίζει να πούμε είναι ότι οι σύλλογοι στην Πρέμιερ Λιγκ έχουν ετήσια κατά μέσο όρο εισοδήματα 155 εκατομμύρια στερλίνες, περίπου 196 εκ. ευρώ, ενώ οι ελληνικές ομάδες εισπράττουν μόνον 10,5 εκατομμύρια ευρώ! Βέβαια στην Άγγλοι όλοι οι σύλλογοι μαζί προσπάθησαν και κατάφεραν να γιγαντώσουν το πρωτάθλημά τους σε όλα τα επίπεδα και τώρα απολαμβάνουν τους καρπούς τους…

Ξεχωρίζει η 9η θέση της Τουρκίας με 446 και 8,7 χιλιάδες στερλίνες το χρόνο και την εβδομάδα αντίστοιχα. Στην 10η θέση βρίσκεται το μεξικανικό πρωτάθλημα με περίπου κατά 50% μικρότερες από τους γείτονες μας μισθολογικές παροχές.
Όπως αναφέραμε η έρευνα της «Daily Mail» έγινε μεταξύ 34 πρωταθλημάτων και στις πέντε ηπείρους!

Σχετικά άρθρα