Ρίσκο η πρόσληψη, ρίσκο και το διαζύγιο

Οσο ρίσκο εμπεριείχε η προ ενάμιση έτους πρόσληψη του πρωτάρη Νίκου Νταμπίζα σε ρόλο τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, άλλο τόσο ρίσκο συνοδεύει την απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου να τερματίσει τη συνεργασία με τον παλαίμαχο διεθνή αμυντικό μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και ενώ οι Πράσινοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

 

Ο κύκλος του Νταμπίζα στο Τριφύλλι έκλεισε απότομα, άκομψα και προτού προλάβει να ολοκληρώσει το έργο του, το οποίο πάντως ήδη κρίνεται σε μεγάλο βαθμό επιτυχημένο λόγω της πορείας του Κυπελλούχου Ελλάδας την περασμένη σεζόν και του συντριπτικού ποσοστού επιτυχίας που είχε στο περυσινό μεταγραφικό παζάρι.

 

Ακόμη και οι εφετινές μεταγραφές όμως, για τις οποίες ο Νταμπίζας, όντας τεχνικός διευθυντής, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης (λέγεται ότι η μέτρια ως κακή απόδοση όσων αποκτήθηκαν το καλοκαίρι αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που επίσπευσαν το διαζύγιο), μολονότι δεν βγάζουν μάτια μέχρι στιγμής, βρίσκονται μόλις στα μισά της σεζόν. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να εξελιχθούν σε επιτυχημένες. Ηδη ο Στιλ κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ και ο Μπούι ανεβάζει στροφές…

 

Κάτι ανάλογο άλλωστε συνέβη και πέρυσι με τους περισσότερους νεοαποκτηθέντες (Νάνο, Μέντες, Αμπέντ, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής κλπ) οι οποίοι μέχρι και τον Δεκέμβριο παρουσίαζαν μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά εν συνεχεία πραγματοποίησαν καταπληκτικές εμφανίσεις.

 

Το γεγονός πάντως πως η αποχώρηση του Νταμπίζα δεν άρεσε σε μια μεγάλη μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού (ακόμη και εκείνων που αντιδρούσαν στην πρόσληψή του λόγω Ερυθρόλευκου παρελθόντος) καταδεικνύει ότι, μέσω της σκληρής δουλειάς του και δίχως δημόσιες σχέσεις, έγινε αποδεκτός από τους Πράσινους.

 

Το ζητούμενο πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι πώς θα διαχειριστεί την αποχώρηση του Νταμπίζα εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων αλλά και ενόψει χειμερινών μεταγραφών, τις οποίες μέχρι πρότινος επεξεργαζόταν αποκλειστικά ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού.

 

Ηδη το τελευταίο διάστημα ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Τάκης Φύσσας είχε αρχίσει να εμπλέκεται (και) στα μεταγραφικά, έχοντας επαφές με ομάδες αλλά και ατζέντηδες, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο  τόσο στην επιστροφή του Σωτήρη Νίνη όσο και στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον επαναπατρισμό του Χάρη Μαυρία.

 

Ο Νταμπίζας όμως, πέραν των μεταγραφικών, έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο και στα αποδυτήρια της ομάδας καθώς είχε χτίσει μια ιδιαίτερα καλή σχέση με όλους τους ποδοσφαιριστές. Καθημερινά συνομιλούσε μαζί τους, άκουγε τα προβλήματά τους, τους αφουγκραζόταν κι έδινε λύσεις.

 

Το ρόλο αυτό θα πρέπει άμεσα να αναλάβει ο αντικαταστάτης του Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει τους περισσότερους έλληνες παίκτες από τις εθνικές ομάδες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους ξένους με τους οποίους θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης.

 

Τα αποτελέσματα θα το δείξουν, αλλά ας μην αποκλείουμε το ενδεχόμενο η αποχώρηση του Νταμπίζα να επηρεάσει περισσότερο τα αποδυτήρια της ομάδας απ’ ότι τον μεταγραφικό σχεδιασμό…

 

Καλώς σας βρήκα σε τούτη την όμορφη και ενδιαφέρουσα γωνιά του ίντερνετ…

Σχετικά άρθρα