Ελεύθερος ο Κάντας που κατηγορείται για μίζες στα εξοπλιστικά

15 Νοεμβρίου 2014

Την αποφυλάκιση του Αντώνη Κάντα, με περιοριστικούς όρους, διέταξε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών και συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι ο Αντώνης Κάντας συνεργάστηκε με τις αρχές, αλλά και ότι επέστρεψε στο δημόσιο τα κλεμμένα ύψους 12 εκατ. Ευρώ.

Διαβάστε επίσης Παραπέμπονται στο εδώλιο τρεις γιατροί στην Θεσσαλονίκη για μαζική δωροδοκία

Τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου, με ειδικότητα στην ορθοπεδική, παραπέμπονται από τις δικαστικές αρχές για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παθητική δωροδοκία εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με το βούλευμα υπ'αριθμόν 813/2014 η ζημιά που προκλήθηκε στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα που υπηρετούσαν οι κατηγορούμενοι ανέρχεται στα 2 εκατ ευρώ για το διάστημα 2000-2006 και το προσωπικό τους όφελος ήταν της τάξεως του 1,5 εκατ ευρώ. Πρόκειται για ποσά που αφορούσαν τις προμήθειες ορθοπεδικών υλικών για τα νοσηλευτικά ιδρύματα «Γενννηματάς», «Παπανικολάου» και «Ιπποκράτειο». 

Οι ορθοπεδικοί προωθούσαν τα υλικά της συγκεκριμένης εταιρείας εξασφαλίζοντας για τους ίδιους «δώρο» της τάξεως του 20% της αξίας τους , ποσό που κάλυπτε η εταιρεία παρουσίαζόντας υπερκοστολογημένα τιμολόγια κατά 35%. 

Τα στοιχεία προέκυψαν από το άνοιγμα των λογαριασμών των γιατρών που παρουσίαζαν ποσά μη δικαιολογημένα σε σχέση με την φορολογική τους δήλωση. Οι γιατροί απολάμβαναν και άλλων προνομίων όπως ταξίδια, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, σε προορισμούς του εξωτερικού.  

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Πηγή: Αποφυλακίζεται ο Αντώνης Κάντας που κατηγορείται για μίζες στα εξοπλιστικά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/178482/apofylakizetai-o-antonis-kantas-poy-katigoreitai-gia-mizes-sta-exoplistika#ixzz3J8894hsj


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαλάτα με superfood
Light & Υγιεινά
Σαλάτα με superfood