Καταπληκτικό σουφλέ με μυρωδικά

15 Νοεμβρίου 2014

Υλικά

  •   600 γρ. μυζήθρα ανάλατη ή φρέσκο ανθότυρο
  •   250 γρ. γιαούρτι
  •   3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  •   150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  •   2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  •   2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  •   λίγες ροδέλες από ελιές
  •   αλάτι
  •   πιπέρι
  •   λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους

 

 
Εκτέλεση

Θα χρησιµοποιήσουµε µία φόρµα δαχτυλίδι 28 εκ. Την βουτυρώνουµε πολύ καλά και πασπαλίζουµε στα τοιχώµατά της και γύρω γύρω µε λίγη παρµεζάνα ή φρυγανιά.

Σε ένα µπολ βάζουµε τη θρυµµατισµένη µυζήθρα, το γιαούρτι και τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά. Ανακατεύουµε πολύ καλά το µείγµα µε ένα κουτάλι. Αν θέλουµε το βάζουµε και στο µίξερ. Τέλος προσθέτουµε την παρµεζάνα και τα αυγά και ανακατεύουµε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουµε.

Αδειάζουµε το µείγµα στη βουτυρωµένη φόρµα. Στρώνουµε την επιφάνεια µε την ανάποδη του κουταλιού και γαρνίρουµε µε τις ροδέλες ελιάς.

Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 20΄-25΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, να φουσκώσει ελαφρά, αλλά στο κέντρο να είναι µαλακό.

Σερβίρουµε αµέσως γιατί, όπως όλα τα σουφλέ, κάθεται και χάνει την οπτική µαγεία του. Η γεύση του έτσι κι αλλιώς είναι τέλεια!

 

μερίδες 6

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά

 

Πηγή: www.argiro.gr

- See more at: http://www.mamapeinao.gr/soufle-me-myrwdika#sthash.5fOrWUkH.dpuf

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ