Σαρρής: «Είναι νωρίς για την επόμενη ημέρα»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, μίλησε στη τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ για την ήττα από τα Ν. Φερόε και την απομάκρυνση Ρανιέρι .

Αναλυτικά όσα είπε:

“Δεν θέλει να συνεχίσει ο Ρανιέρι. Θα βρεθεί ένας τρόπος να χωρίσουμε συναινετικά. Και τώρα ξανά την ίδια επιλογή θα έκανα. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος όμως. Συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνει ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα.

Την πρώτη ευθύνη την έχω εγώ που επέλεξα τον κ. Ρανιέρι. Δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και να δώσει στην ομάδα αυτό που έπρεπε.

Δεν θα ήταν σωστό να φύγει νωρίτερα. Είχαμε και ατυχίες. Αρχίσαμε με ήττα. Θεωρούσαμε ότι θα κερδίζαμε χθες και πως θα είχαμε τον καιρό μέχρι την άνοιξη να ανασυνταχθούμε. Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα”.

Για το αν ο Γιώργος Καραγκούνης σκέφτηκε να παραιτηθεί: “Ο κ. Καραγκούνης δεν παραιτήθηκε, εξέφρασε μια επιθυμία στους ποδοσφαιριστές, όμως την ανακάλεσε αυτή τη σκέψη”.

Για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί ο ίδιος: “Θα καλέσω ένα έκτακτο Δ.Σ. θα αναλάβω τις ευθύνες μου και θα απολογηθώ σε αυτό”.

Για τις δηλώσεις Ρανιέρι σχετικά με τους προπονητές των εθνικών ομάδων: “Ο κ. Ρανιέρι πήρε τα βιογραφικά των προπονητών και ήρθε μια μέρα στο γραφείο μου μαζί με άλλα δύο άτομα και μου είπε ότι επιλέγω αυτούς. Μου είπε αφού είδε τα βιογραφικά ότι ‘θέλω τον κ. Νταμιάνο ως επικεφαλής για όλες τις εθνικές'”.

Για την απομάκρυνση Σάντος: “Τον Σάντος τον παρακαλούσαμε 1,5 χρόνο και δεν δέχτηκε. Σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Σάντος δήλωνε συνεχώς ότι θέλει να δουλέψει σε σύλλογο”.

Για τον επόμενο προπονητή: “Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον νέο προπονητή. Είναι πάρα πολύ νωρίς“.

Για την επιλογή Ρανιέρι: “Ασχολήθηκα και εγώ και ο Φύσσας με αυτή την περίπτωση. Όταν το είπα στον Φύσσα για τον Ρανιέρι, μου είπε ότι είναι η καλύτερη επιλογή”.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΠΟ εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Ρανιέρι δεν θα βρεθεί μαζί με την ομάδα στην Κρήτη για το φιλικό με τη Σερβία, κάτι που θα προκύψει μετά τη νέα συνάντηση που θα έχει μαζί του.

Σχετικά άρθρα