Μαντσίνι: «Με δουλειά ξανά η Ίντερ ψηλά» (pics)

Έτοιμος να φέρει ξανά την Ίντερ στον δρόμο των επιτυχιών έδειξε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κατά την παρουσίαση του από τους «νερατζούρι»! Ο Ιταλός τεχνικός, που παίρνει την θέση του Βάλτερ Μαστάρι, μίλησε ξανά ως προπονητής των «νερατζούρι» και επιστρέφει στην Ίντερ μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, έχοντας επιτυχίες στην προηγούμενη θητεία του. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι υπογράμμισε πάντως ότι δεν πίστεψε ποτέ ότι θα επέστρεφε στους «νερατζούρι»!

«Χάρηκα πολύ που με δέχτηκαν θερμά οι οπαδοί . Δεν πίστευα ποτέ ότι θα γύριζα στην Ίντερ, όλα όμως έγιναν πολύ γρήγορα. Αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβούν στο ποδόσφαιρο», δήλωσε αρχικά ο 49χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρώ ακόμα καλά όλους τους παίκτες, οπότε είναι δύσκολο να τους συγκρίνω με την ομάδα που άφησα. Συνήθως όταν γίνεται αλλαγή ενός προπονητή αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και η ευθύνη δεν ανήκει πάντα στον προπονητή. Θεωρώ καλό προπονητή τον Ματσάρι. Χρειάζεται να κάνουμε κάτι, ελπίζω να επαναλάβουμε αυτά που πετύχαμε 10 χρόνια πριν».

Για τη νέα πρόκληση που έχει με την Ίντερ, ο πρώην άσος ανέφερε: «Η ομάδα δείχνει ότι έχει ποιότητα, όπως και πριν από δέκα χρόνια, και απλά χρειαζόμαστε λίγη τύχη, να δουλέψουμε μαζί και να διασφαλίσουμε ότι τα πράγματα δεν θα χειροτερέψουν. Είμαι χαρούμενος με τον ενθουσιασμό, καθώς αυτός είναι η βάση για τις επιτυχίες. Είναι στο χέρι μας να επαναφέρουμε το ενθουσιασμό και να ξαναφέρουμε τους οπαδούς μας στο γήπεδο ώστε να ξαναέρθουν οι μέρες επιτυχίας. Ειλικρινά δεν πίστευα ποτέ ότι θα επέστρεφα, καθώς όταν έχεις κάνει καλή δουλειά έχεις να χάσεις τα πάντα γυρίζοντας πίσω. Με φώναξαν όμως, μου εξήγησαν το πλάνο και νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μία όμορφη ιστορία.
Δεν έχω κάποια μαγική μπαγκέτα, οπότε θα πρέπει μέσω της δουλειάς να επιστρέψουμε στις νίκες. Η Ίντερ είναι ένας τεράστιος σύλλογος και είμαι πολύ χαρούμενος που αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε».

Να αναφέρουμε πως στο πλαίσιο της παρουσίασής του, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φωτογραφήθηκε κρατώντας μία φανέλα της Ίντερ με το όνομα 226 στην πλάτη. Υπήρχε λόγος που έγινε αυτό. Το νούμερο αυτό συμβόλιζε τον αριθμό των παιχνιδιών που είχε καθίσει στον πάγκο των «νερατζούρι», με τον απολογισμό του να είναι 140 νίκες-60 ισοπαλίες-26 ήττες. Τώρα θα τον… ανεβάσει και άλλο τον συγκεκριμένο αριθμό, ελπίζοντας και με περισσότερες νίκες.

Ο Ιταλός τεχνικός στο πρώτο του πέρασμα από το πάγκο της Ίντερ, την τετραετία 2004-08, κατέκτησε επτά τίτλους (3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 2 ιταλικά Σούπερ Καπ)…

Σχετικά άρθρα