Κουστένης: «Κλειδί ο ρυθμός»

Η επιβολή του αργού ρυθμού και ότι το σκορ έμεινε σε χαμηλά επίπεδα ήταν τα «κλειδιά» της νίκης του Πανελευσινιακού στα Τρίκαλα σύμφωνα με τον Τζίμη Κουστένη, που πέτυχε δεύτερη σερί νίκη μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «σταχυοφόρων».
«Γνωρίζαμε ερχόμενοι εδώ πέρα ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν παίζεις εκτός έδρας με μία ομάδα όπως είναι τα Τρίκαλα που έχει ήδη εμπεδώσει την προπονητική φιλοσοφία του προπονητή της αφού είναι και η δεύτερη χρονιά που βρίσκεται στην ομάδα», δήλωσε αρχικά ο Κουστένης και τόνισε: «Κλειδί του αγώνα είχαμε πει πριν έρθουμε εδώ ότι θα είναι ο ρυθμός, για να μην λέμε κάποια πράγματα έτσι αόριστα όταν λέμε ρυθμό εννοούμε το τέμπο, να μην επιτρέψουμε στην ομάδα των Τρικάλων να πάει σε πολλές επιθέσεις, να σκοράρει εύκολους πόντους μέσα από φάσεις τρανζίσιον, είτε είναι πρωτεύων, είτε δευτερεύων αιφνιδιασμός και έτσι να μπορούμε να κατεβάσουμε, να κρατήσουμε το σκόρ όσο γίνεται σε επίπεδα κάτω των 75-80 πόντων. Ως ένα σημείο δουλέψαμε αρκετά, είχαμε βέβαια κάποια κενά, χάσαμε κάποια στιγμή τη συγκέντρωση μας κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό για την εποχή αυτή μιας και εγώ είμαι στην ομάδα δύο εβδομάδες και είναι λογικό κάποιες στιγμές οι παίκτες να μπερδεύονται».
«Θεωρώ από εκεί και πέρα ότι επιβάλλαμε τον ρυθμό, μπήκαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο κόντρα σε ένα μικρό προβάδισμα αλλά σταθερό, με το αποτέλεσμα να φτάσουμε στο τέλος σε μία νίκη που θεωρώ ότι ήταν δίκαιη και αυτό αντικατοπτρίστηκε από τα ριμπάουντ, από τα κλεψίματα, από όλους τους τομείς», εξήγησε ο προπονητής του Πανελευσινιακού και επισήμανε: «Για μας αυτή η νίκη μπορεί να είναι πολύ σημαντική, αφού είναι επί μιας ομάδας που κινείται στα ίδια επίπεδα με μας. Επόμενο βήμα για εμάς ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Ρέθυμνο».
«Συγχαρητήρια καταρχάς στην ομάδα των Τρικάλων για τον σπουδαίο αγώνα που δώσανε και στον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το Ελληνικό μπάσκετ», δήλωσε ο Περικλής Δορκοφίκης, ο 34χρόνος φόργουορντ των «σταχυοφόρων» και απένειμε τα εύσημα στον Τζίμη Κουστένη: «Εμείς ξέραμε ότι παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει έναν πολύ καλό προπονητή που δουλεύει ένα πολύ συγκεκριμένο και καλό πρόγραμμα, ξέραμε ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ερχόμασταν από μία πολύ καλή νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και θέλαμε να συνεχίσουμε να κρατήσουμε το ρυθμό και να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούσαμε σήμερα. Σίγουρα το παιχνίδι για μας δεν εξελίχθηκε όπως ακριβώς θα θέλαμε, είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας που σίγουρα είναι λογικά γιατί έχουμε ένα καινούργιο προπονητή με καινούργια φιλοσοφία που νομίζω ότι πολύ γρήγορα έχει δώσει στην ομάδα αυτό που χρειάζεται και έχουμε καταφέρει και έχουμε πάρει δύο σπουδαίες νίκες».
«Παρόλα τα προβλήματα που είχαμε μες τη βδομάδα καταφέραμε στο τέλος και κερδίσαμε και κρατάμε την νίκη αν και πρέπει σίγουρα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα για την επόμενη αγωνιστική στο Ρέθυμνο ώστε να κερδίσουμε και να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στην σημερινή μας νίκη», σημείωσε ο Δορκοφίκης.

Σχετικά άρθρα