Η σκυτάλη στον Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών, Ολυμπιονικών αλλά κυρίως με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου “Piraeus Street Relays” στο Πασαλιμάνι υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία, η οποία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες “Αργώ”. Στους αγώνες μάλιστα έτρεξαν και παιδιά του “Αργώ” και καταχειροκροτήθηκαν από όλους για την προσπάθειά τους.

Γιάννης Μώραλης-Δήμαρχος Πειραιά

«Ξεκινήσαμε να τρέχουμε τον Οκτώβριο με τον αγώνα δρόμου που κάναμε. Πήραμε τη σκυτάλη σήμερα. Θα έχουμε και αντίστοιχο δρομικό για μικρά παιδιά σε ένα μήνα. Είναι και σημειολογικό. Θέλει «τρέξιμο» σε όλους τους τομείς και όχι μόνο από το Δήμαρχο. Από τους συνεργάτες του, από τους φορείς, από τους δημότες. Χαίρομαι γιατί οι δημότες έχουν πάρει το μήνυμα και τρέχουν στον Πειραιά όποτε έχουν την ευκαιρία. Τρέχουμε για καλό σκοπό. Όλες οι εκδηλώσεις ή όποια πρωτοβουλία παίρνουμε στον Πειραιά θα έχει και κοινωνική διάσταση, να βοηθήσουμε φορείς, όπως γίνεται σήμερα με το σωματείο «Αργώ». Οι Πειραιώτες «διψούν» γιατί δεν γινόταν κάτι στην πόλη τους και θέλουν να συμμετέχουν. Βλέπουν ενδιαφέρουσες αυτές τις πρωτοβουλίες. Νομίζω ότι η πόλη μας, ο Πειραιάς έχει και άλλες δυνατότητες για να κάνει δρομικά. Βλέπετε, εδώ στο Πασαλιμάνι, την ωραία ακτή που θα τρέξουνε μέχρι τη Ζέα και πίσω. Οι δημότες το ξέρουν αυτό, αλλά νομίζω ότι περίμεναν κάποιον να δώσει το έναυσμα, να πάρει τη πρωτοβουλία να γίνουν όλα αυτά.

Με τον Ο.Π.Α.Ν. και τον Σταύρο Ελληνιάδη που είναι ο Πρόεδρος του και με όλη την ομάδα του Δημοτικού Συμβουλίου και του Οργανισμού θα κάνουμε όμορφα πράγματα για τους Πειραιώτες, παράλληλα με την επίλυση των πολύ μεγάλων προβλημάτων που έχει η πόλη. Πρέπει να χαιρόμαστε για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, να τις ευχαριστιόμαστε, να χαμογελάμε, να τρέχουμε ή να κολυμπάμε ή να παίζουμε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ και άλλα αθλήματα. Είναι μια αθλητική πόλη ο Πειραιάς. Μπορεί να μην έχει τις εγκαταστάσεις που πρέπει, έχει όμως πολύ μεγάλη ιστορία στον αθλητισμό. Τόσο σε επίπεδο συλλόγων ομάδων όσο και σε επίπεδο αθλητών. Πολλές ομάδες, τεράστιες ομάδες, η μεγαλύτερη κατά την άποψή μου στην Ελλάδα που είναι ο Ολυμπιακός τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω που συμμετείχε με πλήθος αθλητών του, ο Εθνικός, ο Πειραϊκός αλλά και άλλες ομάδες . Έχουμε Ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές σε πολλά αθλήματα. Αυτό πρέπει να το «βγάλουμε» στην πόλη. Πρέπει να δώσουμε τη σκυτάλη στους δημότες, να έρθουν κοντά στον αθλητισμό όλα τα παιδιά και να δημιουργήσουμε ένα πολύ όμορφο μαζικό, αθλητικό κίνημα στην πόλη».

Σταύρος Ελληνιάδης-Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν.

«Είναι το δεύτερο event που κάνουμε και χαιρόμαστε πάρα πολύ για τη συμμετοχή του κόσμου. Είναι μια ημέρα γιορτής. Όλοι μπορούν να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής. Να έρθουν εδώ, να διασκεδάσουν. Εδώ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι είναι νικητές. Ο σημερινός αγώνας έχει και ένα συμβολισμό και έχει να κάνει με τη συνεργασία και την καθημερινότητα. Εδώ, για να «βγάλουμε» εμείς τον αγώνα, θα συνεργαστούμε με τη σκυτάλη για να τελειώσουμε τον αγώνα. Έτσι λοιπόν, και στην καθημερινότητά μας πρέπει να συνεργαστούμε για να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα. Όπως είπε και ο Δήμαρχος, μπορεί ο Πειραιάς να υπολείπεται σε αθλητικές υποδομές, αλλά δικαιούται να έχει τέτοια event, το αξίζει και θέλουμε να δώσουμε στους Πειραιώτες τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να χαρούν με τη συμμετοχή. Στον Πειραιά θα γίνουν και άλλα, παρόμοια γεγονότα».

Σταυρούλα Αντωνάκου-Αντιπρόεδρος Ο.Π.Α.Ν.

«Ως πρώην αθλήτρια και πλέον ως Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που σε κάθε event που διοργανώνουμε ο κόσμος είναι όλο και περισσότερος. Στόχος μας είναι να δίνουμε στον κόσμο στιγμές ξεγνοιασιάς και να βλέπουμε ανθρώπους όλων των ηλικιών να αθλούνται. Το έχουμε όλοι ανάγκη και χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω αυτή την εικόνα».

Νίκος Γέμελος-Δημοτικός Σύμβουλος, Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης

«Η ομαδική δουλειά στον Δήμο Πειραιά έχει αρχίσει με πρώτο τον Δήμαρχο να δίνει τη σκυτάλη ώστε όλοι μαζί να τρέξουμε χαρούμενοι και να πάμε τον Πειραιά ψηλά. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πρόκειται για μια αθλητική εκδήλωση η οποία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα δοθούν στο “Αργώ” και είμαστε ευτυχείς για την ανταπόκριση του κόσμου αλλά και την συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών στα Street Relays».

Δέσποινα Παπαστελιανού-Πρόεδρος Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες “Αργώ”

«Νιώθω πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη διοργάνωση γιατί συμμετέχει ο Πειραιάς που άκουσε το πρόβλημα του Σωματείου “Αργώ”, ότι υπάρχει ένας χώρος, ένα ίδρυμα που εκπαιδεύει παιδιά με ειδικές ανάγκες και χαίρομαι πάρα πολύ γι΄ αυτό. Όλο αυτό το οφείλω στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος είναι πολύ ταπεινός, εκείνος είναι ο πρωτεργάτης και έκανε τους Πειραιώτες να βγουν σήμερα από τα σπίτια τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Μαρινάκη ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται δίπλα μας. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Πειραιά».

Σχετικά άρθρα