Πανιώνιος: «Απαιτούμε σεβασμό»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα κόντρα στον ΚΑΟΔ εξέδωσε η ΚΑΕ Πανιώνιος .

Η ανακοίνωση:

“Από τις αρχές του Οκτώβρη η οικογένεια του Πανιωνίου (νέα διοίκηση, φίλαθλοι. προπονητικό team και παίκτες) έχει αναλάβει μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια να επουλώσει τις πληγές που δημιουργήθηκαν από τα γεγονότα του καλοκαιριού, ώστε η ομάδα να βρει και πάλι το δρόμο της. Στην προσπάθειά αυτή επέλεξε να αγνοήσει, να μην ασχοληθεί με τους εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία της ομάδας (διαιτησία, κλπ.). Άλλωστε, αποτελεί αρχή του Πανιωνίου η αυτοκριτική να προηγείται της κριτικής απέναντι σε τρίτους. Είναι το στοιχείο που κάνει το σωματείο μας διαχρονικά να ξεχωρίζει.

Με αφορμή όμως, τη διαιτησία του Σαββάτου (15/11), στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ -ειρήσθω εν παρόδω ήταν η συνέχεια μιας σειράς κακών διαιτησιών για την ομάδα μας από την αρχή της περιόδου-, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο Πανιώνιος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά αυτή είναι συμπτωματική και οφείλεται στην ανεπάρκεια και μόνο κάποιων, ευτυχώς λίγων, προσώπων.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν δύσκολο να εξηγήσει κάποιος, πώς, μεταξύ άλλων, είναι δυνατόν να μπαίνει μια ομάδα με προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο και ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα τα φάουλ να είναι 1 προς 9 εις βάρος της (το video του αγώνα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου). Με άλλα λόγια, μια ομάδα, που κυνηγάει στο σκορ, να υποπίπτει σε μόλις 1 φάουλ σε εννιά ολόκληρα λεπτά!!!

Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο, θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του ΚΑΟΔ για τη σεμιναριακού επιπέδου αμυντική της προσπάθεια. Και δεν θα παραλείψουμε τα συγχαρητήρια μας να τα συνοδεύσουμε με τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την, εκτός ενός μεμονωμένου περιστατικού, υποδειγματική φιλοξενία των ανθρώπων του ΚΑΟΔ.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ο Πανιώνιος έχει γυρίσει σελίδα. Κρατάμε από το παρελθόν όλα αυτά για τα οποία είμαστε περήφανοι και μας έχουν αναδείξει σε ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Ελλάδας. Αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες της εποχής μας, είμαστε έτοιμοι να πρωτοπορήσουμε αναδεικνύοντας αξίες και προτείνοντας λύσεις στα προβλήματα που ο αθλητισμός και η κοινωνία μας αντιμετωπίζει. Παράλληλα όμως, δεν θα ανεχτούμε ευτελείς πρακτικές εις βάρος μας και “πονηρές” συμπεριφορές που μας θίγουν. Απαιτούμε σεβασμό ανάλογο με τη τεράστια συνεισφορά του Πανιωνίου στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό, γενικότερα.

Εάν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους την εξόντωση του Πανιωνίου, θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Πανιώνια οικογένεια, αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους στο χώρο του αθλητισμού. Είναι βέβαιο ότι, ο εξοβελισμός της ομάδας μας με εξωαγωνιστικά μέσα από την Α1 θα είναι πλήγμα για το ίδιο το πρωτάθλημα και τα ελληνικό μπάσκετ. Αρκετή κακοδαιμονία και μιζέρια υπάρχει γύρω μας. Ας απομονώσουμε επιτέλους όσους επιζητούν ακόμα περισσότερη…

ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ “.

Σχετικά άρθρα