Αποκαλύψεις… τρόμου από Μπάρτον!

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προέβη ο Τζόι Μπάρτον, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν πολλές φορές για τον οξύθυμο χαρακτήρα του. Ο μέσος της ΚΠΡ αναφέρθηκε στην ζωή του και μίλησε για σκληρές καταστάσεις που έχει βιώσει! 

«Προέρχομαι από ένα βίαιο παρελθόν. Εκεί που μεγάλωσα οι πατεράδες πόνταραν για το εάν τα παιδιά τους είναι πιο σκληρά από του άλλου. Τα έβαζαν μαζί στους κήπους, σχεδόν σαν τους παράνομους αγώνες πυγμαχίας. Ντρέπομαι για αυτό, αλλά έτσι γινόταν. Το ποδόσφαιρο, όμως, ήταν αυτό που μου έμαθε την πειθαρχία και έδωσε νόημα στη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά ο Τζόι Μπάρτον και συμπλήρωσε: «Είχα τρεις επιλογές στη ζωή μου. Να ασχοληθώ με χειρονακτικές εργασίες, να πέσω στα ναρκωτικά ή στον αθλητισμό. Είδα φίλους μου να πίνουν και να πειραματίζονται με τα ναρκωτικά. Έλεγα μέσα μου: “Εάν κάνω το ίδιο δεν θα μπορέσω να γίνω αυτό που έχω φανταστεί στη ζωή μου”. Το πιο εύκολο πράγμα ήταν να κάνω ό,τι και οι φίλοι μου. Ήμουν όμως πολύ ταλαντούχος στο ποδόσφαιρο και το μυαλό μου είχε ανοίξει από αυτό»!

Ο Μπάρτον ήρθε αντιμέτωπος με «σκληρές» εικόνες της ζωής ακόμα και τώρα που είναι εν ενεργεία παίκτης αναφέροντας ακόμα: «Όταν ήμουν 23 ή 24ων ετών, ο νεότερος αδελφός μου είχε εμπλακεί σε φόνο ενός μαύρου παιδιού. Ο ξάδελφός μου το σκότωσε, ενώ ο αδελφός μου ήταν μαζί του. Τώρα περνούν τη ζωή τους στη φυλακή. Το μόνο που έκαναν ήταν να πηγαίνουν σχολείο, να καπνίζουν και να ληστεύουν αυτοκίνητα. Πριν το καταλάβουν, βρέθηκαν σε έναν φαύλο κύκλο και έχασαν τον έλεγχο. Η διαφορά μου με εκείνους είναι ότι εγώ… βυθίστηκα στο χώρο του ποδοσφαίρου»!

Γίνεται λογικό πως ο «εκρηκτικός» του χαρακτήρας στους αγωνιστικούς χώρους, οφείλεται και στις άσχημες στιγμές της παιδικής του ηλικίας. Ο μέσος της ΚΠΡ υπογράμμισε ακόμα: «Να φανταστείτε, οι άνθρωποι που πηγαίναμε μαζί σχολείο ενεπλάκησαν σε άσχημες καταστάσεις. Ορισμένοι σκοτώθηκαν, άλλοι μπλέχτηκαν σε ληστείες, ενώ κάποιοι είναι φυλακή. Σε ηλικία 25 ετών έκανα και εγώ φυλακή. Ήμουν εκνευρισμένος με τον κόσμο. Νόμιζα ότι κάτι μου χρωστούσε. Πειθαρχία στη ζωή μου είχα μόνο στον αθλητισμό. Νομίζεις ότι είσαι διαφορετικός από τους άλλους, αλλά όχι.  Στο σχολείο μια καθηγήτριά μου με ρώτησε κάποια στιγμή τι ήθελα να γίνω. Όταν της απάντησα ποδοσφαιριστής, γελούσε. Τώρα θέλω να τη συναντήσω και να γελάσω μπροστά στη μούρη της»!

Σχετικά άρθρα