Σάκοτα: «Η ομάδα είναι πολύ αγχωμένη»

«Η ομάδα είναι πολύ αγχωμένη», παραδέχθηκε ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος ελπίζει μετά το νικηφόρο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ να αλλάξει η ψυχολογία των παικτών του.
«Ξέραμε ότι ο Απόλλωνας είναι πολύ καλή ομάδα», είπε αρχικά ο προπονητής της Ένωσης και εξήγησε: «Ο κόουτς Βετούλας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε τέσσερις μέρες στην ομάδα με τον κόουτς Κορωνιό και δεν μπορούν να γίνουν θαύματα. Ο αντίπαλός μας έπαιξε αρκετά άμυνα ζώνης και γι’ αυτό εκτελέσαμε αρκετά τρίποντα».
«Στο τέλος ο Ντελινινκάιτις πέτυχε κάποια κρίσιμα καλάθια και έτσι κερδίσαμε», επισήμανε ο Σάκοτα και παρατήρησε: «Η ομάδα είναι πολύ αγχωμένη. Αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι η νίκη και το σημερινό αποτέλεσμα θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία των παικτών. Βλέπουμε ότι η ομάδα είναι αγχωμένη. Πρώτη φορά είδα τον Ντούσαν Σάκοτα, που είναι ένα παιδί που σουτάρει καλά, να έχει 1/9 τρίποντα. Είναι φυσιολογικό όμως να συμβαίνει αυτό. Η αλλαγή προπονητή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην ΑΕΚ, η οποία ξέρουμε όλοι πόσο μεγάλη ομάδα είναι, δημιουργούν μία μεγάλη πίεση στους παίκτες. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Κηφισιά. Ξέρουμε ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας τόσο στις καλές στιγμές όσο και στις κακές».
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε και να γινόμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι», τόνισε ο κόουτς της ΑΕΚ.
Ο Νώντας Παπαντωνίου, ο 24χρόνος γκαρντ της Ένωσης, συμφώνησε ότι η νίκη είναι που μετράει: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι λόγω και της πίεσης που υπάρχει. Δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα και γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς δεν ήμασταν εύστοχοι στα σουτ εναντίον της ζώνης. Πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και αυτό είναι που μετράει ενόψει της δύσκολης συνέχειας».

Σχετικά άρθρα