Ράτς, μία τεράστια προσωπικότητα

Μας βοηθά η διακοπή του πρωταθλήματος να δούμε λίγο πιο καθαρά τι έχουν καταφέρει ορισμένοι από τους παίκτες που ήρθαν στην Τούμπα το καλοκαίρι που προηγήθηκε. Πόσο άλλαξαν με τις αγωνιστικές τους επιδόσεις την εικόνα της ομάδας, πόσο βοήθησαν για να γίνει ο ΠΑΟΚ καλύτερος σε ορισμένους τομείς. Θα σταθώ σε αυτό το άρθρο, στην αγωνιστική αξία του Ραζβάν Ράτς αλλά και στον άνθρωπο Ράτς.

Είναι πολύ μεγάλο το «κέρδος» που έχει ο ΠΑΟΚ, κατά την άποψή μου, από την παρουσία του Ράτς στην ομάδα, όμως αυτό ισχύει και αντίστροφα. Μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, εντός και εκτός γηπέδων, κοσμεί με την παρουσία του το ρόστερ της ομάδας. Και ειλικρινά, δεν πήρα αφορμή, μόνο από πρόσφατες  πολύ καταρτισμένες και έξυπνες τοποθετήσεις του Ραζβάν Ράτς κατά την διάρκεια μίας βράβευσής του, από τις πολλές που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Κυρίως, η αφορμή δόθηκε από την συμπεριφορά του μέσα στα αποδυτήρια, από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους νεαρούς παίκτες της ομάδας και από την γενικότερη συμπεριφορά του. Δεν έχει ύφος «μπλαζέ» ο Ράτς, δεν το «παίζει» ότι είναι ο πρώτος και δεν υπάρχει κανείς άλλος μετά από αυτόν. Πρώτα, δείχνει και είναι άνθρωπος και ύστερα ακολουθούν τα υπόλοιπα.

Ο Ρουμάνος άσος σέβεται τους νεότερους συμπαίκτες του και επικροτεί την αγωνιστική τους πρόοδο. Ακόμη όμως και με νέους παίκτες που έχουν πάρει μικρό χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, ή δεν έχουν πάρει καθόλου. Ακόμη και σε αυτούς, συμπεριφέρεται και είναι φίλος τους. Σκεφθείτε, πόσα οφέλη μπορεί να έχει ένας νεαρός παίκτης του ΠΑΟΚ, από την καθημερινή συναναστροφή του με τον Ράτς. Πόσο μπορεί να βελτιωθεί ο χαρακτήρας του. Γιατί, στον κόσμο του ποδοσφαίρου, εκεί όπου κυριαρχεί το εύκολο χρήμα, η διασημότητα και όλα τα συναφή, ελάχιστοι νεαροί παίκτες είναι αυτοί που σκέφτονται την επόμενη ημέρα, το μέλλον. Για να έχεις διάρκεια, για να κάνεις βήματα μπροστά, για να γίνεις σπουδαίος όπως ο Ράτς, πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα που έκανε. Ας παραδειγματιστούν οι νέοι, γιατί είναι πραγματικά ευλογία, που ήρθε αυτός ο παίκτης στον ΠΑΟΚ. Ούτως ή άλλως, μιλάμε για μια τεράστια προσωπικότητα, εντός και εκτός γηπέδων.

Σχετικά άρθρα