Μηνύματα… από Τότι (video)

Ξεχωριστά… μηνύματα έστειλε ο Φραντζέσκο Τότι, κατά την παραλαβή του «βραβείου Φακέτι»! Ο αρχηγός της Ρόμα μίλησε για… πολλά, τονίζοντας, εκτός των άλλων, πως τα παιδιά του φοβούνται να πάνε στο γήπεδο! Η εμβληματική παρουσία των «τζιαλορόσι» στάθηκε ακόμα στην αγάπη του για τη Ρόμα, στη «δίψα» που έχει για να σηκώσει το δεύτερο σκουντέτο, ενώ μίλησε και για το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Όταν είσαι παντρεμένος για 20 χρόνια με την ίδια ομάδα αυτό σημαίνει πως υπάρχει κάτι αληθινό εδώ. Υπήρχε πάντα η αγάπη και το πάθος. Η Ρόμα είναι ποδοσφαιρικά η μοναδική μου αγάπη. Το δέσιμο με τους οπαδούς; Ίσως αυτό είναι το πρόβλημα της Ρόμα: σκέφτεται περισσότερο τους παίκτες αυτούς καθαυτούς και όχι τις νίκες. Ως παίκτης ο στόχος μου είναι να κατακτώ σημαντικά πράγματα. Αλλά είχα την τύχη να παίξω με μία μόνο φανέλα και είμαι χαρούμενος για αυτό», υπογράμμισε αρχικά ο πρώην διεθνής άσος καπιτάνο στο πλαίσιο της βράβευσής του στο Μιλάνο, εκδήλωση που έγινε στα γραφεία της εφημερίδας «Gazzetta dello Sport»!

Στη συνέχεια ο Φραντζέσκο Τότι αναφέρθηκε στη μάχη του πρωταθλήματος και υπογράμμισε: «Πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή χρονιά για το πρωτάθλημα. Το πιστεύω εγώ αλλά και όλη η πόλη, μία πόλη που αξίζει μεγάλες νίκες και μεγάλες επιτυχίες».

Ο αρχηγός της Ρόμα μίλησε και για τον αγώνα της Λάτσιο με την Γιουβέντους με δεδομένο πως οι δυο αυτές ομάδες συγκρούονται την ερχόμενη Κυριακή και το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ενδιαφέρει πολύ και την Ρόμα. «Είναι μία ωραία μάχη, κλείνω τα μάτια και ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί», είπε χαρακτηριστικά ο Τότι. Βλέπετε, για τους «τζιαλορόσι» είναι καλό να χάσει βαθμούς η «μεγάλη κυρία», αλλά από την άλλη, απέναντι της θα βρεθεί η… μισητή αντίπαλός της Ρόμα!

Στη συνέχεια ο Φραντζέσκο Τότι ερωτηθείς για τις διάφορες προτάσεις που είχε να συνεχίσει αλλού την καριέρα του αλλά και το πότε σκοπεύει να αποχωρήσει από τα γήπεδα, απάντησε: «Υπήρχαν πολλές μεγάλες ομάδες που με ήθελαν, δεν χρειάζεται να πω ονόματα. Ακόμα διασκεδάζω, ακόμα θέλω να παίζω. Όταν έρθει η σωστή στιγμή που δεν θα αργήσει, θα αποχωρήσω. Το τελευταίο όνειρο που θα ήθελα να πραγματοποιήσω είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Ιταλός άσος, που δείχνει… διψασμένος όσο ποτέ στα 38 του, αναφέρθηκε και στα επεισόδια που γίνονται σε ιταλικά γήπεδα (όπως αυτά στο παιχνίδι Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας) με αφορμή τα όσα έγιναν στο Ιταλία-Κροατία και υπογράμμισε πως τα παιδιά του… φοβούνται να δουν από κοντά έναν αγώνα!

Να αναφέρουμε πως το διεθνές βραβείο «Giacinto Facchetti» απονέμεται κάθε χρόνο από το 2006 και μετά από την εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» στη μνήμη αυτής της εμβληματικής φιγούρας της Ίντερ και του ιταλικού ποδοσφαίρου. Δίνεται σε προσωπικότητες του ποδοσφαίρου που διακρίνονται για την πίστη τους και για το σωστό αθλητικό τους πνεύμα.

Σχετικά άρθρα