Μείωση στο μισό του μπάτζετ της ΑΕΚ

Δραστική μείωση στο μπάτζετ του τμήματος ανακοίνωσε ο γενικός αρχηγός του ΤΑΑ ΑΕΚ Μάνος Μακρής σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους του Τύπου. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα ο κ. Μακρής, ο οποίος είχε στο πλευρό του, τον έφορο Ζαχαρία Καμαρίκο, είπε:

«Τα προβλήματα της ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλα και πρέπει να κάνουμε τώρα ό,τι δεν κάναμε στη αρχή της σεζόν. Αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση γιατί οι υποσχέσεις που είχαμε πάρει το καλοκαίρι από χορηγούς δεν υλοποιήθηκαν. Έχοντας αυτή την εικόνα μπορούσαμε τον Αύγουστο να αναθεωρήσουμε τον προϋπολογισμό μας. Δεν το κάναμε και ευθύνομαι κι εγώ για αυτό…

Τα προβλήματα είχαν διαφανεί από πέρσι αλλά το πάθος μου για την ομάδα μου έδωσε δύναμη για να συνεχίσω… Είχα παραιτηθεί πριν από λίγο καιρό κι αν είμαι ακόμη εδώ είναι γιατί η διοίκηση της Ερασιτεχνικής δεν βρήκε τον αντικαταστάτη  μου… Η κατάσταση όμως έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Πρέπει να βρούμε γρήγορα το φάρμακο για να γιατρέψουμε την ομάδα…».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μακρής τόνισε:

 «Δεν διώχνουμε κανένα παίκτη. Όμως θα μιλήσουμε με όλους και θα τους προτείνουμε μειώσεις. Από εκεί και πέρα ο κάθε παίκτης έχει τις φιλοδοξίες του και με βάση αυτές ήρθε στην ομάδα. Βλέποντας ότι οι στόχοι δεν είναι υψηλοί πλέον, μπορεί να θέλει να πάει κάπου αλλού».

«Παλιές και νέες υποχρεώσεις μας σφίγγουν καθημερινά, πάνε να μας πνίξουν. Είναι ένα τσουνάμι που πρέπει να το σταματήσουμε. Μόνη λύση είναι να μειώσουμε το μπάτζετ τουλάχιστον κατά 50% και να κοιτάξουμε να βγάλουμε τη χρονιά με τα έσοδα από τον ΟΠΑΠ και το ποδόσφαιρο».

«Ο προπονητής είναι ενήμερος για τις προθέσεις μας. Όταν ανέλαβε είχε κάνει τριπλό πλάνο για την ομάδα. Είτε για να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, είτε για να στηριχθεί σε νέους παίκτες. Έχει πει ότι θέλει να συνεχίσει …».

«Την ερώτηση αν στηρίζει την προσπάθειά μας η Ερασιτεχνική θα πρέπει να την κάνετε στον κύριο Αλεξίου. Είχα τη διαβεβαίωση ότι θα «τρέξουμε» όλα τα τμήματα. Τι άλλαξε στο μεταξύ, δεν το γνωρίζω»

«Με τα οικονομικά προβλήματα ήταν  λάθος που πήγαμε για προετοιμασία 15 μέρες στο Πήλιο αλλά αφού δεν είχαμε γήπεδο για προπόνηση, τι να κάναμε;»

Το οικονομικό δεν αποτελεί δικαιολογία για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Κι άλλες ομάδες έχουν παρόμοια προβλήματα. Είναι θέμα ορίων κάθε αθλητή. Πόσο αντέχει στις δυσκολίες».

«Ενδεχομένως κι ο προπονητής να μην έχει κάνει καλή διαχείριση. Αλλά κι αυτός ήρθε στην ΑΕΚ με άλλο στόχο και στο δρόμο βρήκε μπροστά του ένα σωρό προβλήματα. Δεν είναι εύκολη η δουλειά του γιατί απαιτεί το 100% στην προπόνηση ενώο αθλητής δεν μπορεί να το δώσει γιατί έχει στο μυαλό του τα οικονομικά προβλήματα».

«Δεν γνωρίζω ποιοι θα αποδεχθούν τις μειώσεις και θα μείνουν. Οι παίκτες πάντως πιστεύουν ακόμη ότι η ομάδα έχει το υλικό για να πάει ψηλά».

«Ακόμη κι έτσι πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα σταθεί με αξιοπρέπεια στην Α1. Δεν πρέπει να ξαναγυρίσει στην Α2. Θα είναι καταστροφή…»

«Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος να αναλάβει. Αν συμβεί αυτό, εγώ αποχωρώ την επόμενη μέρα. Μένω γιατί έχω κάνει τις συμφωνίες με τους αθλητές και πρέπει να τις διευθετήσω…».

Σχετικά άρθρα