Κούγιας: «Καμία μήνυση κατά της ΑΕΚ»

Να ξεκαθαρίσει ότι δεν κατέθεσε μήνυση κατά της ΑΕΚ, αλλά ζήτησε διερεύνηση των καταγγελιών Μαρινάκη, θέλησε ο Αλέξης Κούγιας μετά το πέρας το ΔΣ της Football League.

«Δεν έχω κάνει μηνυτήρια αναφορά κατά ουδενός. Είμαι γνωστός νομικός με αντικείμενο το ποινικό δίκαιο. Η διαφορά της μηνυτήριας αναφοράς από τη μήνυση είναι ότι δεν καταλογίζει σε κανέναν ευθύνες. Περιγράφει και ενημερώνει», υποστήριξε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια: «Το αιτητικό μέρος του εγγράφου ζητεί να διερευνηθεί, αν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης είναι αλήθεια, αν αυτά που έπαθε ο κ. Ζωγράφος οφείλονται σε αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, αν η αναβολή του αγώνα μας με την ΑΕΚ, οφείλεται –όπως ισχυρίστηκε ο κ. Μαρινάκης- στον κ. Μελισσανίδη, επειδή δεν ορίστηκαν οι διαιτητές που ήθελε και είχε τη δυνατότητα σε συνεργασία με την κυβέρνηση να το αναβάλλει…».

Ερωτηθείς για το αν με αυτές τις κινήσεις του θεωρεί ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά, απάντησε: «Εγώ προασπίζω τα συμφέροντα της Παναχαϊκής. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Θα πρέπει αν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, θα έπρεπε να σκεφτούν σε ποιους το κάνουν. Η Παναχαϊκή είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες, ίσως η αρχαιότερη. Θα έπρεπε να σκεφτεί κάποιος και το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής».

Όταν ωστόσο επισημάνθηκε στον κ. Κούγια ότι αν αυτά που κατήγγειλε ο κ. Μαρινάκης δεν είναι αλήθεια, δε θα έχει δημιουργηθεί ένας ντόρος άνευ λόγου και αιτίας, ο δικηγόρος – ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, έσπευσε να πει ότι αυτό δεν τον αφορά (!!!): «Δεν αφορά εμένα αυτό. Δεν ανέβαλα εγώ το παιχνίδι…».

Αμέσως μετά επισημάνθηκε στον κ. Κούγια ότι ούτε η ΑΕΚ ζήτησε ή επέβαλλε την αναβολή του ματς και τότε επικαλέστηκε ξανά τους κ. Σαρρή και Μαρινάκη: «Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε αυτά που ανέφερε. Και ο Μαρινάκης για τα όσα είπε, επικαλέστηκε τον κ. Σαρρή και το θύμα (σ. σ. τον Χριστόφορο Ζωγράφο)». 

Η άμεση ερώτηση που τέθηκε προς τον κ. Κούγια, ήταν το αν δεν θεωρεί σοβαρούς ανθρώπους τον κ. Ανδριανό και τον Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. που βγήκαν επισήμως και εξήγησαν τους λόγους της αναβολής: «Αυτό δεν το ξέρω! Εγώ δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους πολιτικούς. Έχω δει πολιτικούς που θεωρούνται σοβαροί να μην είναι και να είναι και κάτι χειρότερο…».

Ερωτηθείς τέλος για το ποια είναι η αίσθησή του για το τι θα γίνει αφότου καταθέσουν σήμερα οι κ. Μαρινάκης και Μελισσανίδης, απέφυγε τις προβλέψεις: «Δεν ξέρω. Μπορεί να επαληθευτεί η κατηγορία. Μπορεί και να διαψευστεί. Για αυτό υπάρχει η Ελληνική Δικαιοσύνη…».

Σχετικά άρθρα