Σήμερα - Ο διάσημος πιανίστας, Νέλσον Φρέιρε στην Αθήνα!

19 Νοεμβρίου 2014

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ του διάσημου βραζιλιάνου πιανίστα με έργα Σούμαν και Σοπέν.

Robert Schumann:
- Arabesque, έργο 18
- Études symphoniques, έργο 13

Frédéric Chopin:
- Βαρκαρόλα σε φα δίεση μείζονα, έργο 60
- Σονάτα αρ. 3 σε σι ελάσσονα, έργο 58

Nelson Freire πιάνο

Σε συμπαραγωγή με το
Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας (Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου)

Στα δάχτυλά του τα έργα μετουσιώνονται σε κάτι τέλειο, ποιητικό και συγκινητικό. Με αυτά τα λόγια περιγράφεται το «φαινόμενο» Νέλσον Φρέιρε, σύμφωνα με την ομόφωνη γνώμη φιλόμουσου κοινού και κριτικών.
Η διεθνής καριέρα του ξεκίνησε πολύ νωρίς, όταν μετά την εμφάνισή του στο Λονδίνο σε ηλικία μόλις 23 ετών, οι Times τον χαρακτήρισαν «Το νεαρό λιοντάρι του πιάνου». Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Νέλσον Φρέιρε έκανε το ντεμπούτο του με τη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης και από τότε η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα ο βραζιλιάνος πιανίστας έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 χώρες και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους και με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου.

Τον έχουν χαρακτηρίσει φαινόμενο. Ο πιανίστας Νέλσον Φρέιρε είναι πράγματι ένα από εκείνα τα πολύ σπάνια ταλέντα που καταφέρνουν πάντα να εκπλήσσουν με τις δεξιότητές τους. Γι’ αυτό και οι «Times» τον είχαν χαρακτηρίσει στο ξεκίνημά του «νεαρό λιοντάρι του πιάνου». Ένα «λιοντάρι» που αν και μεγάλωσε, δεν έχασε τη δύναμη και την ορμή που χαρακτηρίζουν το παίξιμό του. Τις οποίες θα απολαύσει τώρα και το ελληνικό κοινό, καθώς ο Νέλσον Φρέιρε θα δώσει ένα ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει τις συνθέσεις  Arabesque, έργο 18 και Études symphoniques, έργο 13 του Σούμαν καθώς και τη Βαρκαρόλα σε φα δίεση μείζονα, έργο 60 και τη Σονάτα αρ. 3 σε σι ελάσσονα, έργο 58, του Σοπέν. Σε συμπαραγωγή με το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

19 Νοεμβρίου 2014
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Ώρα: 20.30. Τιμές εισιτηρίων: 14 €, 25 €, 35 €, 50 € (Διακεκριμένη Ζώνη). Ειδικές τιμές: 7,50 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) 9,50 € (65+, πολύτεκνοι).

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ