Βαρύ το πόρισμα για τον Καρατζαφέρη

19 Νοεμβρίου 2014

Επιβαρυντικό για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη είναι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η εταιρεία Catalina Ltd είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ.

Παράλληλα στο πόρισμα αναφέρεται πως η άλλη υπεράκτια εταιρεία ονόματι Homeric ιδρύθηκε στις 28-10-1983 αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.
Τα ευρήματα, λοιπόν, συνηγορούν στο ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρηςαναμένεται να ελεγχθεί και για τρία κακουργήματα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις offshore.

Σύμφωνα με το «Βήμα», η εταιρεία Καταλίνα άλλαξε επωνυμία σε Sunlight Ltd και τον Ιανουάριο 2010 μεταβιβάστηκε στην αδελφή του. Η Catalina Ltd ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1992.

Συνεδριάζει η επιτροπή Πόθεν Εσχες

Για τις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για τον Γιώργο Καρατζαφέρη και οι ορκωτοί λογιστές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προκύπτει από τις έρευνες των ορκωτών λογιστών στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Καρατζαφέρη, προκύπτει η συμμετοχή του στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd, που φέρεται να ήταν αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. Οπως προκύπτει από τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης που κατέθεσε ως βουλευτής της ΝΔ το 1994- για το οικονομικό έτος 1993- είναι ότι συμμετείχε στην Catalina Ltd.Πηγή:  www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ