Συμπτώματα εγκυμοσύνης

19 Νοεμβρίου 2014
Λένα, 25 ετών ρωτά

Ερώτημα
Καλησπέρα, προσπαθούμε με τον σύντροφο μου να κάνουμε παιδί και θέλω να ρωτήσω πριν κάνω το τεστ εγκυμοσύνης. Τους τελευταίους μήνες είχα περίοδο στις 31/07, 28/08, 23/09 και 19/10. Σήμερα 17/11/14 η περίοδος δεν μου ήρθε, έχω τα συμπτώματα περιόδου, πόνος στο στήθος και στη μέση, σπυράκια στο πρόσωπο, λίγες ζαλάδες και αδυναμία. Είχαμε ελεύθερη επαφή στις 21/10, 25/10, 27/10, 29/10, 21/10, 04/11, 08/11 και 16/11. Λέτε να είμαι έγκυος; Πότε να κάνω τεστ; Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Στο ερώτημα απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Απάντηση
Αγαπητή φίλη,
Σύμφωνα με το ερώτημα σας και τις ημερομηνίες που έχετε δώσει, πραγματικά μπορεί να υπάρχει εγκυμοσύνη. Σας συστήνω να κάνετε άμεσα ένα τεστ κύησης από κάποιο φαρμακείο ή μια εξέταση χοριακής γοναδοτροπίνης στο αίμα.

 

Βιογραφικό του Κυρίου Χριστόπουλου

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Έλαβε την Ειδικότητα του Μαιευτήρα – Γυναικολόγου στη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2007 ολοκλήρωσε το Διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Master, MSc) Ιατρικής Σχολής Αθηνών με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία.

Το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από εκπόνηση διδακτορικής διατριβής πάνω στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Παιδικής – Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Εξωτερικό: στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και στο Κέντρο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας του University College of London (UCL) Hospitals.

Κατόπιν εξετάσεων, έλαβε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας (FIGIJ), την Πιστοποίηση της Εξειδίκευσης, στο γνωστικό αντικείμενο της "Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας" (IFEPAG, Part I and II). Ήταν ο πρώτος επιτυχών στις εξετάσεις Πιστοποίησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας

Το 2010 ιδρύει και λειτουργεί το ιδιωτικό γυναικολογικό Κέντρο "Healthy Lady", σε Αθήνα, Γλυφάδα και Τρίπολη. Ειδικεύεται σε θέματα μαιευτικής, γυναικολογίας, αναπαραγωγής, ενδοκρινολογίας, παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας.

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Β' Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι υπεύθυνος Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στα μαιευτήρια ΡΕΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ, ΓΑΙΑ και στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών (Ιατρικό Κέντρο), αλλά και συνεργάζεται με τις ανωτέρω ιδιωτικές κλινικές ως Μαιευτήρας - Γυναικολόγος.

Από το 2008, υπηρετεί ως Διευθυντής Τμήματος της European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology (EURAPAG).

Το 2013 εκλέγεται Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης.

Από το 2014, υπηρετεί ως Πρόεδρος Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας.

Έχει περί τις 70 δημοσιεύσεις σε ιατρικά Επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει παρουσιάσει 96 ανακοινώσεις σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια. Είναι σύμβουλος συντάκτικής επιτροπής σε 27 Διεθνή περιοδικά.

Έχει λάβει υποτροφία, από την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, ως καλύτερος νέος Επιστήμονας, με Γνωστικό αντικείμενο "Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία", καθώς και τέσσερα βραβεία καλύτερων εργασιών σε Επιστημονικά συνέδρια.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογία, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας, της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, του European Association of Paediatric and Adolescent Gynaegocology και του British Society for Paediatric and Adolescent Gynaecology

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΑΝΝΑ***** ****
14:54 Κυριακή 15/03/2015
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣΕΧΩ ΕΝΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ Κ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ 11Η ΕΒΔΟΜΑΜΑΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗΕΚΑΝΑ ΑΠΟΞΕΣΗ Κ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑΣΤΙΣ 231 ΕΙΧΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 262 ΕΚΑΝΑ ΧΟΡΙΑΚΗ Κ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΗΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ Κ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΞΕΚΙΝΗΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ ΑΛΛΑ Κ ΜΙΑ ΑΛΟΙΦΗ ΕΝΔΟΚΟΛΠΙΚΗVASCLORΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΕΧΡΙ Κ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑ ΝΑΥΤΙΕΣ ΕΝΤΟΝΕΣ Κ ΦΟΒΕΡΗ ΥΠΝΗΛΙΑ ΠΟΥ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩΑΝΗΣΥΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Κ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΑΠΟΒΑΛΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑ ΑΣΠΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΩΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Η΄ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΟΦΗΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ