Για το 6 στα 6 ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σήμερα (19:45, Novasports 3) εναντίον της Βαλένθια στο ΣΕΦ θέλοντας να επεκτείνει το αήττητο και να συνδυάσει ουσία και θέαμα μπροστά στο κοινό του.
 
Για ακόμα μία φορά αυτή τη σεζόν οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα οι Δημήτρης Κατσίβελης, Γιώργος Πρίντεζης, Ματ Λοτζέσκι και Ιωάννης Παπαπέτρου είναι εκτός δράσης εδώ και αρκετό καιρό.  Όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει μάθει να ζει με τα προβλήματά της και το ίδιο θα προσπαθήσει να πράξει και κόντρα στους Ισπανούς που μετρούν μόνο μία νίκη στους ομίλους.
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού ζήτησε αυτοσυγκέντρωση από τους παίκτες του, έστω και αν λογίζονται ως το φαβορί της αναμέτρησης.
 
«Είμαστε καλύτερη ομάδα, έχουμε καλύτερο ρόστερ, αλλά θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που πιστεύω ότι την αδικεί το έως τώρα ρεκόρ της στην Ευρωλίγκα, είναι μια ομάδα με αρχές στο παρκέ, που ξέρει τι να κάνει στο γήπεδο. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι εκεί. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες που μπορούν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο να κάνουν τη ζημια. Εμείς είμαστε σε καλή ψυχολογία, θέλουμε να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Έχουμε αναλύσει και συνεχίζουμε να αναλύουμε τον αντίπαλο.»
 
Στον αντίποδα οι «νυχτερίδες» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς θα αγωνιστεί έχοντας για πρώτη φορά στη δωδεκάδα της τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος δε βρήκε χρόνο συμμετοχής στο ΝΒΑ και επέστρεψε στην Ευρώπη. Ο Σέρβος γκαρντ αντικατέστησε τον Ντουάιτ Μπάικς που δεν έπεισε με την απόδοσή του και έλυσε τη συνεργασία του. Σε σχέση με το πρώτο ματς στην Ισπανία, η Βαλένθια θα έχει στη δωδεκάδα της και τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς που έχει βρει ρυθμό, ενώ θα απουσιάσει ο Βαν Ρόσομ λόγω τραυματισμού.
 
Οι  Ισπανοί θέλουν να περιορίσουν την εκτέλεση και τη δημιουργία του Σπανούλη και αναμένεται να αλλάξουν αρκετούς παίκτες στο μαρκάρισμά του. Στην επίθεση δεδομένο πως θα περάσουν τη μπάλα στη ρακέτα προκειμένου να φθείρουν τους ψηλούς του Ολυμπιακού. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η ευστοχία από τα 6,75μ.
 
Διαιτητές θα είναι οι Λότερμοσερ, Πατέρνικο και Πέτεκ.   

Σχετικά άρθρα