Μαρκάνο, Ορμπάιθ και Νάτχο!

Για να μην ξεχνιόμαστε, μέσα σε… όλα αυτές τις μέρες υπάρχει και η… Ατλέτικο για τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει τη μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής ομάδας να προκριθεί και φέτος στους 16 του Champions League. Και μια τέτοια πρόκριση θα είναι, ίσως, η καλύτερη απάντηση του ίδιου του Ολυμπιακού, η πιο ηχηρή απ’ όλες, στους εσωτερικούς ανταγωνιστές του…
 
Οι ερυθρόλευκοι είναι γνωστό ότι εάν πάρουν έστω ισοπαλία στην Ισπανία, θα έχουν την πρόκριση στα χέρια τους με νίκη επί της Μάλμε την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη . Όμως το να πάρεις αποτέλεσμα στο Βιθέντε Καλντερόν αποτελεί κάτι παραπάνω από υπέρβαση!
 
Η Ατλέτικο έχει 19 εντός έδρας νίκες στα τελευταία 21 παιχνίδια της στην Ευρώπη! Έχουν λυγίσει στο γήπεδό της μεγαθήρια. Η τελευταία ομάδα που κατάφερε να τη νικήσει ήταν η Ρούμπιν Καζάν στο Europa League, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Πριν από σχεδόν δυο χρόνια δηλαδή. 
 
Σε εκείνο το παιχνίδι, οι ροχιμπλάνκος που είχαν στη σύνθεσή τους Φαλκάο και Κριστιάν Ροντρίγκες συν τα άλλα αστέρια τους, την είχαν πατήσει άσχημα από τους Ρώσους, αλλά στην ουσία από… συμπατριώτες τους.
 
Δύο πρώην παίκτες του… Ολυμπιακού, ο Ιβάν Μαρκάνο και ο Πάμπλο Ορμπάιθ είχαν κάνει μεγάλη ζημιά. Ο Μαρκάνο ήταν καταπληκτικός στην άμυνα, ενώ ο Ορμπάιθ είχε κάνει στις καθυστερήσεις το 0-2, όταν όλη η Ατλέτικο – μέχρι και ο γκολκίπερ Ασένχο είχαν βγει μπροστά για την ισοφάριση. 
 
Η Ρούμπιν είχε αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους με ένα πολύ γρήγορο γκολ, από τον Τούρκο Καραντενίζ μόλις στο 6ο λεπτό. Και στη συνέχεια είχε αντέξει στην πίεση, με πολύ μεγάλη συγκέντρωση αλλά και τύχη σε αρκετές φάσεις.
 
Όλα αυτά τα στοιχεία από εκείνο το ματς καλείται να κοπιάρει ο Ολυμπιακός την προσεχή Τετάρτη, ώστε να μπορέσει να πετύχει κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο, με βάση τη στατιστική κυριαρχία της Ατλέτικο στο Βιθέντε Καλντερόν. 
 
Στο συγκεκριμένο ματς Ατλέτικο-Ρούμπιν 0-2, βασικός στη ρωσική ομάδα ήταν κι ένας άλλος παίκτης που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο διεθνής Ισραηλινός Μπίμπρας Νάτχο του ΠΑΟΚ…
 
Και μια άλλη μικρή λεπτομέρεια: Η Ρούμπιν έπαιξε με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο λόγω αποβολής του αρχηγού της Σαρόνοφ, με δεύτερη κίτρινη!

Σχετικά άρθρα