Ένας «Παπ» …να τον πιεις στο ποτήρι

Μπορεί το Χιούστον να μην κατάφερε να επικρατήσει των Λέικερς, ωστόσο εκείνο που μένει είναι η μαγική βραδιά του Κώστα Παπανικολάου. 

Ο Έλληνας φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση, μέχρι την επόμενη, στο ΝΒΑ στην ήττα με 98-92. Πέτυχε 19 πόντους (4/7 τρίποντα), μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, ενώ είχε και ένα κλέψιμο, όπως και δύο λάθη, σε 34 λεπτά αγώνα. Μάλιστα τους 16 από αυτούς τους πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο, όντας ο πρώτος σκόρερ στα πρώτα 24 λεπτά. Ο “Παπ” έσπασε μέσα σε ένα ημίχρονο το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ (14π.), ό,τι κι αν έκανε όμως δεν ήταν αρκετό. Βέβαια τον βοήθησε και το παιχνίδι της ομάδας του, αφού απόντος του τραυματία Ντουάιτ Χάουαρντ, δεν μπόρεσαν να περάσουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Ξανά πρώτος σκόρερ των ρουκετών ήταν ο Χάρντεν με 24. 

Από την άλλη πλευρά οι Λέικερς κατάφεραν στο τελευταίο 1,5 λεπτό να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πανηγυρίσουν την τρίτη νίκη τους στο πρωτάθλημα. 

Το Λος Άντζελες βρισκόταν πίσω με πέντε πόντους όταν πήρε το όπλο του ο Κόμπι Μπράιαντ . Ο ηγέτης των «λιμνανθρώπων» οδήγησε την ομάδα του σε ένα επιμέρους 12-1 που έφερε για πρώτη φορά συνεχόμενη νίκη στη φετινή σεζόν. Ο Μπράιαντ σταμάτησε στους 29 πόντους έχοντας άξιους συμπαραστάτες του τους Γιανγκ και Τζόνσον. 

Έτσι πήραν ρεβάνς για την ήττα στην πρεμιέρα με 108-90, ενώ παράλληλα χάρισαν για πρώτη φορά συνεχόμενη ήττα στο Χιούστον, μετά από αυτή με το Μέμφις. 

Σε άλλο παιχνίδι της βραδιάς, ο Λεμπρόν τα… έσπασε και το Κλίβελαντ δεν κατάφερε να νικήσει τους πρωταθλητές Σπέρς. Στα τελευταία 9.1″ η διαφορά ήταν στους δύο πόντους, 90-92, ύστερα από τη μία εύστοχη βολή του Μανού Τζινόμπιλι. Οι Καβαλίερς, χωρίς ταιμ άουτ, έπρεπε να κατεβάσουν γρήγορα τη μπάλα. Όμως οι πρωταθλητές πίεσαν τέλεια τον Λεμπρόν Τζέιμς στην ντρίμπλα του, με τον Ντάνκαν και τον Τζινόμπιλι, οδηγώντας τον στο λάθος. Ο “βασιλιάς” αργότερα σήκωσε το χέρι του αποδεχόμενος το λάθος του και απολογούμενος στο κοινό. 

Σχετικά άρθρα