Οι εκτιμήσεις του Ρονάλντο για την «Χρυσή Μπάλα»

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχουμε δει παγκοσμίως στα γήπεδα και ο λόγος του έχει… ειδικό βάρος! Μιλάμε για τον Ρονάλντο, ο οποίος έκανε τις εκτιμήσεις του για την «Χρυσή Μπάλα» και στάθηκε στους Μέσι και Ρονάλντο! Το «φαινόμενο» αναφέρθηκε και στο… 7-1 της Γερμανίας με την Βραζιλία στο πρόσφατο Μουντιάλ, λέγοντας ακόμα πως το ποδόσφαιρο στην χώρα του μπορεί να διδαχθεί αρκετά πράγματα από το γερμανικό!
Ο πρώην άσος, που έχει κατακτήσει την «Χρυσή Μπάλα», σχετικά με το βραβείο του καλύτερου γι’ αυτή τη χρονιά, ανέφερε ότι πιστεύει πως τον συγκεκριμένο τίτλο θα το κατακτήσει ο Ρονάλντο ή ο Μέσι, ενώ για το Νέιμαρ τόνισε πως σε δυο χρόνια θα είναι στην κορυφή του κόσμου!

«Δε νομίζω να σημειωθεί κάποια έκπληξη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βάζει πολλά γκολ κάθε χρόνο και παίζει καταπληκτικά όχι μόνο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Λιονέλ Μέσι είναι επίσης εξαιρετικός. Δεν αποδίδει στον ίδιο βαθμό, όσο μας έχει συνηθίσει, αλλά είναι ακόμα καλός. Ο Νέιμαρ είναι πολύ νέος ακόμα. Είμαι σίγουρος πως θα βελτιώνεται συνεχώς και σε δύο χρόνια θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο», είπε ο Ρονάλντο.

Ανέφερε επίσης πως προσπαθεί να μη σκέφτεται αυτή τη «μαύρη» μέρα για το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, δηλαδή την… συντριβή με 7-1 από την Γερμανία στο πρόσφατο Μουντιάλ . «Μας πόνεσε το αποτέλεσμα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Προτιμώ να θυμάμαι το νικηφόρο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιαπωνία το 2002 απέναντι στη Γερμανία και συνιστώ να κάνουν το ίδιο και οι συμπατριώτες μου. Οφείλων να πω ότι ο Κάρλος Ντούνγκα κάνει κλαή δουλειά στην εθνική ομάδα και προσπαθεί να της δώσει ξανά αίγλη», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια το «φαινόμενο» συμπλήρωσε πως το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο μπορεί να διδαχθεί αρκετά πράγματα από το γερμανικό. «Οι Βραζιλιάνοι έχουμε την τάση να θέλουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, όμως η Γερμανία έδειξε στον κόσμο πως αυτό μπορεί να συνδυαστεί με σφιχτό και οργανωμένο ποδόσφαιρο. Λατρεύω να παρακολουθώ την Εθνική Γερμανίας», ήταν τα λόγια του.

Να θυμίσουνε πως ο Ρονάλντο (που είχε και σοβαρούς τραυματισμούς)… μάτωνε τα δίχτυα, όσο ήταν στα καλά του. Τίτλους κατέκτησε πολλούς, με αποκορύφωμα τα δυο Παγκόσμια Κύπελλα το 1994 και το 2002. Το 2011 το «φαινόμενο» αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
Διετέλεσε πρεσβευτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και παρακολούθησε από τις κερκίδες τη συντριβή της «σελεσάο» από τα «πάντσερ» με 7-1 στα ημιτελικά της διοργάνωσης…

Σχετικά άρθρα