«Θα τρέξουμε και στην Ελευσίνα»

Αν και αύριο (22/11, 17:00) παίζει στην δύσκολη έδρα του Πανελευσινιακού για την 7η αγωνιστική της Basket League το Ρέθυμνο δεν σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού όπως επισήμανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Οι τοποθετήσεις του κόουτς της κρητικής ομάδας:

Για την σημασία της αναμέτρησης: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μετά από δύο ήττες απέναντι στις δύο μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος, αφού είχαμε την ατυχία να είναι συνεχόμενοι. Τώρα πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις επιτυχίες με το έργο μας να κρίνεται αρκετά δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε με κάθε μας δύναμη να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το «κλειδί» του αγώνα: «Η άμυνα είναι αυτή η οποία θα κρίνει το παιχνίδι. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και σωστοί σε αυτά που έχουμε δουλέψει θα έχουμε βάσιμες ελπίδες για τη νίκη».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Πανελευσινιακός είναι μία ομάδα με γεμάτο ρόστερ. Η θέση που έχει στην βαθμολογία είναι σίγουρα πλασματική. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και ιδιαίτερα τώρα με την επιστροφή του Τζόνσον».

Σχετικά με το που θα βασιστεί το Ρέθυμνο Aegean: «Εμείς δεν έχουμε σκοπό να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε. Θα προσπαθήσουμε να πάμε σε γρήγορο ρυθμό και να έχουμε αρκετά πιεστική άμυνα όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Μέχρι τώρα αυτό έχει αποδώσει καλά και μας έχει δώσει κάποια θετικά αποτελέσματα».

Από την συγκέντρωση και την άμυνα θα κριθεί η προσπάθεια της κρητικής ομάδας να επανέλθει στις νίκες σύμφωνα με τον Δημήτρη Χείλαρη, τον 24χρόνο φόργουορντ του Ρεθύμνου Aegean, ο οποίος δήλωσε:

Για την σημασία του αγώνα: «Για μας όλα τα ματς είναι σημαντικά. Όσον αφορά το ματς με τον Πανελευσινιακό είναι το πρώτο μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα και σίγουρα θέλουμε να επανέλθουμε στις νίκες».Για το «κλειδί» της συνάντησης: «Το «κλειδί» πιστεύω ότι βρίσκεται στην συγκέντρωση και στην άμυνα, τα οποία είναι σημεία που πρέπει να επικεντρωθούμε».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Πανελευσινιακός είναι μία πολύ γρήγορη ομάδα. Έχει κάνει δύο πολύ σημαντικές νίκες μετά την αλλαγή του προπονητή τηςκαι  για αυτό πρέπει να δείξουμε την κατάλληλη σοβαρότητα και συγκέντρωση για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλοι οι παίκτες της είναι αθλητικοί, ακόμα και οι ψηλοί της είναι αρκετά γρήγοροι».

Σχετικά με το που θα βασιστεί το Ρέθυμνο Aegean: «Η ομάδα πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δείξει την απαραίτητη συγκέντρωση αλλά και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Επίσης, πρέπει να αποβάλουμε το κακό ξεκίνημα που είχαμε σε κάποια ματς. Θα πρέπει να έχουμε πολύ καλές επιστροφές και να είμαστε σοβαροί στην άμυνα».

Σχετικά άρθρα