Η πρωτιά οδηγός για το μέλλον

Με όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου παρασκηνιακά και όχι μόνο, ξεχάσαμε την ουσία. Ξεχάσαμε το ίδιο το άθλημα. Κανονικά αυτό το διήμερο, 22 και 23 Νοεμβρίου, θα έπρεπε να είχαμε αγώνες πρωταθλήματος. Θα έπρεπε να ήμασταν στα γήπεδα, να αξιολογούσαμε, να κρίναμε, να προσδοκούσαμε. Θα δούμε άλλα πρωταθλήματα, άλλωστε στις υπόλοιπες χώρες της προηγμένης Ευρώπης τα θέματά τους τα έχουν τακτοποιημένα.
Μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα και ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ντιναμό Μίνσκ το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στην Λευκορωσία, ας μην ξεχνάμε τα δεδομένα που υπάρχουν, όπως είχαν διαμορφωθεί πριν μπει το «λουκέτο». Και αναφέρομαι σε δεδομένα από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος.
Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και εν μέρει αυτή η διακοπή ίσως τον βοηθήσει για να ανασυγκροτηθεί σε όλους τους τομείς.
Άλλωστε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ακολούθησε κριτική, σκληρή κριτική. Είναι λογική, αυτή που κυρίως βασίζεται σε επιχειρήματα, τα οποία έχουν σχέση με την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας. Όσοι τα είχαν αναφέρει από το καλοκαίρι, είχαν «διαβάσει» σωστά την κατάσταση. Μένει τώρα να δούμε πως θα υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός και πως θα ξεπεραστούν οι εσωτερικές αναστολές που εκφράζονται στις συζητήσεις για την μεταγραφική ενίσχυση μέσα στην ίδια την ομάδα !
Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος λοιπόν. Με +2 βαθμούς από τον Ολυμπιακό που ακολουθεί. Με +4 βαθμούς από την Καλλονή που είναι η έκπληξη φέτος. Με +6 από τον Παναθηναϊκό. Οι αριθμοί αυτό δείχνουν. Ναι, ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολο πρόγραμμα έως τα Χριστούγεννα. Όμως κι οι άλλοι τι έχουν; Ας μην επηρεάζονται οι ΠΑΟΚτσήδες από μια ήττα (αυτή από τον Παναθηναϊκό), ας μην «τρελαίνονται» από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Αφήστε τους άλλους να τρελαίνονται για τον ΠΑΟΚ. Γιατί πράγματι πονάνε. Δείτε τις αντιδράσεις τους και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Αυτή η ομάδα δεν έφθασε με βοήθεια στην κορυφή. Στηρίχθηκε στη σκληρή δουλειά που γίνεται, στις επιλογές προπονητή και διοίκησης και θα πορευτεί έτσι έως τις γιορτές. Ευχής έργον είναι να ενισχυθεί, όπως αποφασίστηκε για να συνδράμουν παίκτες αξίας από τον Γενάρη και μετά. Και μην ξεχνάτε. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος. Και θέλει να διαφυλάξει τα πρωτεία του.

Σχετικά άρθρα