Η παράδοση του Μίτσελ με τον Σιμεόνε

Μίτσελ και Σιμεόνε έχουν… πλούσιο παρελθόν, αφού θα βρεθούν για 11η φορά ως αντίπαλοι εντός γηπέδου, είτε ως ποδοσφαιριστές είτε ως προπονητές.

Ο Μίτσελ μίλησε στο σάιτ του Ολυμπιακού για τις αναμετρήσεις του με τον τεχνικό της Ατλέτικο, ως ποδοσφαιριστές και ως προπονητές.

Με τον Σιμενόνε έχετε αγωνιστεί πολλές φορές αντίπαλοι, είτε ως ποδοσφαιριστές είτε ως τεχνικοί, με την συνολική παράδοση να είναι συντριπτικά υπέρ σας. Είναι θετικό στοιχείο αυτό; Γνωρίζετε τα μυστικά του προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης;

«Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μυστικά. Γνωριζόμαστε όλοι πάρα πολύ καλά, παρ’ όλα αυτά γνωρίζω πολύ καλά την ψυχολογία του και μου φαίνεται ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος».

Η παράδοση είναι υπέρ σας απέναντι στον Σιμεόνε. Είναι καλό στοιχείο αυτό;

«Μακάρι να συνεχιστεί έτσι και να συνεχίσουν τα καλά στοιχεία υπέρ μας, όμως εκείνος προπονεί μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα και είναι υπέρ του αυτό, όπως ήταν και υπέρ μου όταν αγωνιζόμουν στην Ρεάλ και ήταν πολύ πιο εύκολο να κερδίσω».

Έχετε πετύχει δύο γκολ κόντρα σε ομάδες όπου έπαιζε ο Σιμεόνε, αλλά το ένα εξ αυτών ήταν και πανέμορφο. Το θυμάστε; Και τι έχετε να μας πείτε γι’ αυτό;

«Θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι, το 5-0, έπαιζε και ο Μαραντόνα τότε στην Σεβίλλη. Θυμάμαι από τότε ο Σιμενόνε είχε ακριβώς το ίδιο στυλ που έχει και σήμερα κι έτσι εξελίχτηκε μετά ο νέος Μαραντόνα της ομάδας. Κερδίσαμε με 5-0, όμως, ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας».

Μίτσελ εναντίον Σιμεόνε ως παίκτες

Η ιστορία τους σε αναμετρήσεις εντός των τεσσάρων γραμμών είναι μεγάλη, καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού έχοντας μία τεράστια καριέρα στην Ρεάλ Μαδρίτης ως παίκτης, αντιμετώπισε πολλές φορές τον νυν προπονητή της Ατλέτικο.

Συγκεκριμένα, οι δύο αντίπαλοι τεχνικοί έχουν κοντραριστεί ως ποδοσφαιριστές συνολικά 7 φορές, με τον Μίτσελ να υπερτερεί κατά κράτος του Σιμενόνε έχοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα.

1. Σεβίγια – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (19/12/1992)

Αυτή είναι η πρώτη και τελευταία ήττα του ποδοσφαιριστή Μίτσελ, από τον ποδοσφαιριστή Σιμεόνε. Η Σεβίλλη είχε στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Μαραντόνα, ο Σούκερ και άλλοι πολλοί και πήρε τη νίκη για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε αγώνα που έγινε στο «Σάντσες Πιθχουάν». Το τελικό 2-0 διαμόρφωσαν ο Σούκερ στο 38΄ και ο Μάρκος στο 89΄. Ο Μίτσελ αποβλήθηκε στο 70΄ με κόκκινη κάρτα.

2. Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίγια 5-0 (23/05/1993)

Το δεύτερο ματς που βρέθηκαν ως αντιμέτωποι οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Η Ρεάλ Μαδρίτης διέσυρε την αντίπαλό της με 5-0, με τον Μίτσελ να πετυχαίνει στο 32΄ ένα εκπληκτικό γκολ, με σουτ από πολλά μέτρα μακριά, το οποίο… προσγειώθηκε στο «Γ» της αντίπαλης εστίας!

3. Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίγια 0-0 (12/12/1993)

Η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Ισπανίας, την σεζόν 1993-1994 έφερε την πρώτη και μοναδική ισοπαλία των δύο νυν τεχνικών, κατά την περίοδο που ήταν ακόμα ποδοσφαιριστές. Η αναμέτρηση του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα, με τους Μίτσελ αλλά και τον βοηθό προπονητή της ομάδας μας, Αλκόρτα να αγωνίζονται όλο το 90λεπτο κόντρα στην παρέα του Σιμενόνε, ο οποίος έπαιξε τον ίδιο χρόνο.

4. Σεβίγια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (17/04/1994)

Μίτσελ και Αλκόρτα ξεκίνησαν εκ νέου βασικοί, στη νίκη με 0-1 της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην παρέα του Σιμεόνε στην Σεβίγια, ο οποίος ήταν επίσης στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του. Ο τεχνικός του Θρύλου παραχώρησε την θέση του στον Ραμίς στο 75΄, ενώ το γκολ της νίκης για την «βασίλισσα» σημειώθηκε από τον Ζαμοράνο δύο λεπτά νωρίτερα.

5. Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-2 (05/11/1994)

Το 1994 ο Σιμεόνε πήρε μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης και η «κόντρα» των δύο ανδρών εντός των γηπέδων, συνεχίστηκε στο πλαίσιο του μεγάλου ντέρμπι της Μαδρίτης! Το πρώτο ματς, υπό τις νέες συνθήκες, έγινε στις 5 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, όπου η Ρεάλ επικράτησε με 4-2 της Ατλέτικο, με τους Μίτσελ και Σιμεόνε να σκοράρουν από ένα γκολ ο καθένας, με πέναλτι, ενώ και ο Αλκόρτα αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

6. Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (18/11/1995)

Με τον Αλκόρτα στην βασική της ενδεκάδα και τον Μίτσελ να μπαίνει ως αλλαγή στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Ρεάλ επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, χάρις σε γκολ του Ραούλ στο 9΄.

7. Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (30/03/1996)

Στο τελευταίο ματς όπου οι δύο νυν τεχνικοί ήταν αντίπαλοι εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, η Ρεάλ έφυγε από το «Βιθέντε Καλδερόν» με το υπέρ της σκορ, 1-2. Ο Αλκόρτα ήταν βασικός στον αγώνα, ενώ ο Μίτσελ πέρασε στο 84΄ ως αλλαγή στην θέση του Λάουντρουπ. Ο Σιμεόνε στο 55΄ αποβλήθηκε.

Μίτσελ εναντίον Σιμεόνε στους πάγκους

Μίτσελ και Σιμεόνε μπορεί σταμάτησαν με εννιά χρόνια διαφορά, την ποδοσφαιρική τους καριέρα, αλλά φρόντισαν να μεταφέρουν τις «μάχες» τους από το χορτάρι στους πάγκους! Ως τεχνικοί οι δύο άντρες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τρεις φορές, έχοντας την απόλυτη ισορροπία, με 1 νίκη για κάθε προπονητή και 1 ισοπαλία.

1. Σεβίγια – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (03/03/2012)

Τον Μάρτιο του 2012 ήταν η πρώτη φορά όπου Μίτσελ και Σιμεόνε βρέθηκαν αντίπαλοι από την θέση του προπονητή, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να είναι τότε στον πάγκο της Σεβίλλης και τον Αργεντινό στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος με 1-1.

2. Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίγια 4-0 (25/11/2012)

Στην δεύτερη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο προπονητές, η ανώτερη βάση υλικού, Ατλέτικο επικράτησε με 4-0 της Σεβίλλης στο «Βιθέντε Καλδερόν».

3. Ολυμπιακός – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 (16/9/2014)

Και φτάνουμε στο τελευταίο ματς που βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Μίτσελ με τον Σιμεόνε, το οποίο δεν είναι άλλο από την μεγαλειώδη νίκη του Ολυμπιακού με 3-2 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στον πρώτο αγώνα των φετινών ομίλων του UEFA Champions League! Με σκόρερ τους Μαζουάκου, Αφελάι και Μήτρογλου και έναν φανταστικό κόσμο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στην διοργάνωση και συνεχίζει εξίσου δυναμικά, δίνοντας χαρά στον κόσμο του και διαφημίζοντας την Ελλάδα στην Ευρώπη!

Σχετικά άρθρα