Τώρα και το αποτέλεσμα

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει παίξει με αρκετές ομάδες από το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο Champions League και σχεδόν πάντα τις έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα στην έδρα τους. Αυτό που ψάχνουν την Τετάρτη στη Μαδρίτη οι ερυθρόλευκοι είναι να εξαργυρώσουν με αποτέλεσμα πρόκρισης τη δυνατότητά τους να κοιτάζουν στα μάτια τα top clubs της Ευρώπης. 
 
Κι η Ατλέτικο είναι μια τέτοια ομάδα, έχοντας κατακτήσει τα τελευταία χρόνια το Europa League και το πρωτάθλημα στην Ισπανία κι έχοντας φτάσει στον τελικό του Champions League, το οποίο παραλίγο να κατακτήσουν κόντρα στην Ρεάλ. 
 
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει νίκες τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, στη Γαλλία με την Μαρσέιγ και την Μονπελιέ και στο Βέλγιο με την Άντερλεχτ, ενώ έχει πάρει ισοπαλία από την Μπενφίκα στην Πορτογαλία.
 
Έχει πιέσει πολύ επίσης ομάδες σαν την Μάντσεστερ Γ. (παρά το τελικό 0-3 και τον αποκλεισμό, την είχε σε θέση άμυνας έως το φινάλε στο Ολντ Τράφορντ), την Ρεάλ λίγο πιο παλιά, την Γιουβέντους, την Παρί, την Ντόρτμουντ, την Σάλκε πιο πρόσφατα.
 
Αυτό που θέλει πια είναι να πάρει και το αποτέλεσμα. Κι ο Μίτσελ το πιστεύει ότι μπορεί η ομάδα του. Ο Ισπανός ποντάρει στην αναγέννηση του Μήτρογλου, στην απάντηση της ομάδας του στην ικανότητα της Ατλέτικο στο ψηλό παιχνίδι και στη γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση, από τους χαφ, τον Αφελάι και τον Τσόρι. Ο Αφελάι που παρότι ήταν τρία χρόνια στην Μπαρτσελόνα δεν έχει παίξει ποτέ στο Βιθέντε Καλντερόν κι αν τελικά χρησιμοποιηθεί την Τετάρτη θα κάνει την παρθενική εμφάνισή του σε αυτό το γήπεδο. 
 
Για το θέμα Πουλίδο λέγονται διάφορα, αλλά στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι από τον Γενάρη θα έχουν τον Μεξικανό και γι΄αυτό έχουν κρατήσει ανοιχτή θέση ξένου παίκτη στο ρόστερ τους.

Σχετικά άρθρα