Απολύθηκε μετά από έντεκα χρόνια ο καθηγητής με τα φακελάκια!

24 Νοεμβρίου 2014

Τον δρόμο της εξόδου από την πανεπιστημιακή κοινότητα έδειξε το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ΑΕΙ (υπό την προεδρία ανώτατου δικαστή) σε πανεπιστημιακό καθηγητή, 11 ολόκληρα χρόνια μετά τον χρηματισμό (που απαίτησε και δέχθηκε) από φοιτητές για να «διορθώσει» τους κάτω από τη βάση βαθμούς τους και να πάρουν πτυχίο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που έπαιρνε φακελάκια για να βάλει βαθμούς σε φοιτητές είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη για την απόλυσή του από το Πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος είχε επικαλεστεί πως καταστράφηκε οικονομικά, και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του.

Παρόλα αυτά η απόφαση ήταν οριστική και αμετάκλητη. Μετά από 11 χρόνια δικαστικών διαμαχών, ο επίορκος καθηγητής απολύθηκε.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αντιμετώπισε με τον πρέποντα τρόπο και τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες την προ ετών μεμονωμένη περίπτωση ενός μέλους του ΔΕΠ που είχε τότε προβεί σε πράξεις, τις οποίες έκρινε με τελεσίδικες αποφάσεις της η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία σέβεται πλήρως και ανεπιφύλακτα το ΠΑΜΑΚ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Αποτελεί κανόνα η απόλυτη καταδίκη πράξεων εκτροπής από την ακαδημαϊκή δεοντολογία» προσθέτει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση του καθηγητή «αντιμετώπισε με συναίσθηση ευθύνης και τηρώντας, σε όλο το χρονικό διάστημα της δικαστικής διαδρομής της, όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις του για τη διαχείριση παρόμοιων υποθέσεων».

Madata.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...