Δισκοπάθεια: Πώς θα αντιμετωπίσω τον πόνο στη μέση;

24 Νοεμβρίου 2014
Θανάσης, 49 ετών ρωτά

Ερώτημα Αναγνώστη
Έχω διαγνώσει δισκοπάθεια στη μέση. Το διαπίστωσα ύστερα από συνεχές σκύψιμο και από τη χρήση σκαλιστηριού. Όταν σκύβω ή όταν σηκώνομαι από το κρεβάτι ή τη πολυθρόνα πονώ. Για θεραπεία χρησιμοποιώ την αλοιφή Art Gel και διερωτώμαι αν θα διορθωθεί το πρόβλημα. Παλαιότερα ο φοβερός πόνος στη πλάτη μου περνούσε με σφηνάκια από ρακί ή ουίσκι και αργότερα με βελονισμό. Ποια είναι η γνώμη σας; Σας ευχαριστώ πολύ

Στο ερώτημα απάντησε ο Αντώνιος Παρτσινέβελος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος

Απάντηση
Αν έχετε γνωστό πρόβλημα δισκοπάθειας, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με φυσιοθεραπεία στη μέση και εφόσον το πρόβλημα παραμένει να επισκεφτείτε πάλι τον ορθοπαιδικό σας. Σημασία στην περίπτωση αυτή έχει το σωματικό βάρος και η άσκηση για την ενδυνάμωση των κοιλιακών και των ραχιαίων μυών, που ωστόσο θα πρέπει να γίνει σταδιακά και υπό την καθοδήγηση του φυσικοθεραπευτή και του ορθοπαιδικού.

Αντώνιος Παρτσινέβελος

Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Τραυματολόγος

Επιστημονικός Συνεργάτης της Α ´ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Υπεύθυνος του Πολυιατρείου Δήμου Αμαρουσίου

Ο Αντώνης Παρτσινέβελος γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στο Μαρούσι. Τελείωσε αριστούχος την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων και κατόπιν  εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και αποφοίτησε το 1995.

Εν συνεχεία ειδικεύτηκε Ορθοπαιδικός Χειρουργός στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ με ιδιαίτερη εκπαίδευση στην Τραυματιολογία, τις Αθλητικές Κακώσεις, την άκρα χείρα-Μικροχειρουργική, την Σπονδυλική Στήλη και την Οστεοπόρωση.

Είναι υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδίκευση στην Οστεοπόρωση (master με τίτλο: «Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών», Ερευνητικό Κέντρο Νοσοκομείου ΚΑΤ, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών). Είναι μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών.

Έχει παρακολουθήσει ειδικά Σεμινάρια επί θεμάτων Τραυματιολογίας, Χειρουργικής Χεριού και Μικροχειρουργικής, Σπονδυλικής Στήλης, Οστεοπόρωσης. 'Εχει  πολλές διαλέξεις, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπεδικά Συνέδρια, αλλά και  πλούσιο συγγραφικό έργο σε Ελληνικά και Διεθνή Ορθοπαιδικά συγγράμματα και περιοδικά.

Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ορθοπαιδικών Συνεδρίων, αλλά και διοργανωτής –συντονιστής πολλών Επιστημονικών Ημερίδων στο Δήμο Αμαρουσίου. Έχει διατελέσει Επιμελητής Ορθοπαιδικός Χειρουργός σε Δημόσια Νοσοκομεία. Στην διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων ήταν εθελοντής ιατρός Αθλητικών Κακώσεων στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Επίσης, έχει πλούσια εθελοντική δράση ως ιατρός στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου αλλά και ως υπεύθυνος ιατρός σε προληπτικά προγράμματα Οστεοπόρωσης στο Δήμο Αμαρουσίου, αλλά και σε κοντινούς ή απομακρυσμένους Δήμους της Ελλάδας.

 

Ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Μαρούσι στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας έχει διατελέσει ή διατελεί:

 • Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 • Εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ - μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ.
 • Υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυιατρείου.
 • Υπεύθυνος του Προγράμματος Οστεοπόρωσης του Εθνικού  Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας.
 • Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής κοινωνικών Υπηρεσιών.
 • Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.
 • Πρόεδρος του Οργανισμού Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας.
 • Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ποιότητας Ζωής.
 • Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Μαρούσι.
 • Υπεύθυνος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) του Δήμου Αμαρουσίου.
 • Υπεύθυνος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με Alzheimer του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Διατηρεί ορθοπαιδικό ιατρείο στο Μαρούσι, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Α ´ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ" και Συνεργάτης της Βιοκλινικής Αθηνών, της  Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και του Λευκού Σταυρού Αθηνών.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΜΑΡΙ***** ****
11:08 Παρασκευή 3/03/2017
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑΩ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑ ΙΣΧΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΝΙΩΘΩ ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΠΙΑΣΙΜΟ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΦΟΡΟΥΣΑ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΛΟΓΩ ΣΧΟΛΙΩΣΗΣ ΕΚΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΛΥΓΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΑΣΕΙΜΑΙ 50 ΕΤΩΝ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....