Τουρκικό «μήνυμα θανάτου» προς τη Θύρα 7

«Ποιός είναι ο επόμενος;», αναρωτιούνται οι οπαδοί της Γαλατά ενώ κυκλοφόρησε βίντεο με οπαδό να κρατά μαχαίρι το βράδυ της δολοφονίας του Μάρκο Ίβκοβιτς .

Ενα απίστευτο πανό ανήρτησαν Τούρκοι οπαδοί μετά τη δολοφονία του του φιλάθλου του Ερυθρού Αστέρα Μάρκο Ιβκοβιτς . Ένα πανό που προειδοποιεί για ανάλογη συνέχεια με υποψήφιους τους οπαδούς του Ολυμπιακού, της Παρτιζάν και της ΤΣΣΚΑ.

Προς στιγμήν παραμένει άγνωστο –επισήμως τουλάχιστον- ποιοί οποαδοί κρατπούν το συγκεκριμένο πανό. Οι εκτιμήσεις της Τουρκικής Αστυνομίας κάνουν λόγο για μέλη των αποκαλούμενων «Ultras Arslan» της Γαλατασαράι. Πρόκειται για το πιο φανατικό κομμάτι, τον πυρήνα των οπαδών που αποκαλούνται Arslan, δηλαδή λιοντάρια. Είναι μια ομάδα από τους πιο διαβόητους χούλιγκαν της Ευρώπη. Εχουν περίπου 100 χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη και η δράση τους έχει απασχολήσει εδώ και καιρό τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές σε όλη την Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη.

Θεωρείται ότι μέλη τους είναι αυτή που κρατούν το πανό, το οποίο βρήκε ουκ ολίγους υποστηρικτές στα social media. Ενα πανό στο αναρωτιούνται ποιος έχει σειρά μετά τον νεκρό οπαδό των Delije. Στους υποψήφιους ήταν οι οπαδοί της Παρτιζάν, της ΤΣΣΚΑ και πρώτοι απ’ όλους αυτοί του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα της Θύρας 7.

Ολα αυτά ενώ στις 18 ή 19 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένος ο αγώνας του μπασκετικού Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Γαλατασαράι στην Τουτρκία. Ένα ματς που γίνεται εύκολα κατανοητό ότι πλέον αποκτά άλλες διαστάσεις και μάλιστα θεωρείται ήδη υψηλού κινδύνου.

Την ίδια ώρα η ανάλυση ενός εκ των βίντεο από τις μάχες μεταξύ οπαδών της Γαλατασαράι με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη δείχνει –σύμφωνα με τις αρχές- έναν Τούρκο οπαδό να κρατά στα χέρια του ένα αντικείμενο που μοιάζει με μεγάλο μαχαίρι. Δείτε στο 0,52 του βίντεο που ακολουθεί, τον συγκεκριμένο οπαδό.  

Η αστυνομία τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς οι «Arslan», στο παρελθόν έχουν επιτεθεί με μπουκάλια, μαχαίρια, ακόμα και με πυρβόλα όπλα .
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία, οι αρχές έχουν συνεχή συνεργασία με αστυνομικούς σε άλλες χώρες όταν αγωνίζεται σε αυτές η Γαλατασαράι, ακριβώς λόγω του τρόμου που σκορπούν οι αδίστακτοι οποαδοί.
Όλα αυτά δείχνουν ότι όχι μόνο δεν είναι σε καμία λύπη επειδή από τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, αλλά είναι έτοιμοι και να συνεχίσουμε με τέτοια συμπεριφορά.

Σχετικά άρθρα