Μανιταρόσουπα με λευκά μανιτάρια

24 Νοεμβρίου 2014

 

Υλικά

Για 4-6 άτομα

½ κιλό μανιτάρια φρέσκα λευκά ή περτομπέλο
1 λίτρο ζεστό νερό
1/3 κούπας ρύζι καρολίνα
1 ασπράδι αυγού
¼ κούπας χυμό λεμονιού
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

 

 

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα για να τα καθαρίσουμε.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κοτσάνια τους με το χέρι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
Ακολούθως ρίχνουμε νερό, άνηθο,μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, τότε ρίχνουμε και το ρύζι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα μανιτάρια και το ρύζι να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο για τη σούπα, σε ένα βαθύ πιάτο ή σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού και το χυμό λεμονιού.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
Το αυγολέμονο είναι έτοιμο και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα ανακατεύοντας το με τα υπόλοιπα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μπορούμε να απολαύσουμε τη μανιταρόσουπα.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ