Πολύποδες παχέος εντέρου: Όσα πρέπει να προσέχετε

24 Νοεμβρίου 2014
Μυρτώ, 51 ετών ρωτά

Ερώτημα αναγνώστριας

Βρίσκομαι σε αναμονή για εγχείρηση πολύποδα παχέος εντέρου. Υπάρχει κάποια δίαιτα που πρέπει να ακολουθήσω; Ευχαριστώ πολύ.

Στο ερώτημα απάντησε ο Απόστολος Πουλάκης

Απάντηση στο ερώτημα
Τις προηγούμενες 5-6 ημέρες της ημέρας του χειρουργείου θα ήταν καλό να ακολουθήσετε μια διατροφή με χαμηλό φυτικό υπόλειμμα. Να αποφύγετε φλούδες, σπόρια, χορταρικά με σκοπό απλώς να είναι πιο αποτελεσματικός ο καθαρισμός του εντέρου με το καθαρτικό προ του χειρουργείου. Βέβαια καλό θα ήταν να ρωτήσετε και τον χειρουργό σας αν χρειάζεστε και κάποιες άλλες διατροφικές οδηγίες για να είστε σε καλύτερη φυσική κατάσταση ενόψει χειρουργείου π.χ απώλεια βάρους για τους πιο παχείς.

 

Πουλάκης Σ. Απόστολος

Γαστρεντερολόγος

Διεύθυνση ιατρείου: Άργους κ Αργοναυτών 1 Ναύπλιο

Τηλ: 2752 40 10 89 

Ο ιατρός Απόστολος Πουλάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γαστρεντερολόγος και έχει ειδικευθεί στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» όπου και εκπαιδεύτηκε στην επεμβατική ενδοσκόπηση αλλά και στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Γκέτεμποργκ «Sahlgrenska» με εκπαίδευση στις νεώτερες τεχνικές μελέτης της κινητικής του οισοφάγου όπως μανομετρία υψηλής ανάλυσης (High Resolution Manometry) και οισοφαγικής εμπέδησης (Impedance). Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε Γαστρεντερολογικά συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ασκεί την ιατρική στον ιδιωτικό τομέα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επεμβατική ενδοσκόπηση και την κινητική του οισοφάγου.

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Κυρι***** ****
22:22 Σάββατο 19/11/2016
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΚΚΟΛΠΩΜΑΤΑΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ Ο ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΓΕΝΙΚΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΠΟΔΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΕΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ