Αυστριακός διαιτητής στο Ντιναμό Μινσκ-ΠΑΟΚ

Τον Αυστριακό Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ επέλεξε η UEFA για να διευθύνει την αναμέτρηση της πέμπτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League ανάμεσα στη Ντιναμό Μινσκ και τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο Μπορίσοφ της Λευκορωσίας.

Ο γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1973 στο Φόραλμπεργκ της Αυστρίας Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ, ασχολείται με τη διαιτησία από την ηλικία των 18 ετών, ενώ έγινε διεθνής το 2007. Το καλοκαίρι του 2011 προωθήθηκε στην κατηγορία Elite Development κατηγορία της UEFA σφυρίζοντας μάλιστα το ίδιο καλοκαίρι σε δύο διεθνή τουρνουά, στην τελική φάση του Euro U21, αλλά και στην τελική φάση του Μουντιάλ U20. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς διηύθυνε και το πρώτο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το 2012 επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία διαιτητών.

Ο Σέργκενχοφερ έχει σφυρίξει δύο διεθνή φιλικά ματς της Εθνικής Ελλάδας (το 2010 με τη Νότια Κορέα 2-2 και το 2012 με τη Σλοβενία 1-1), ενώ πέρυσι ήταν διαιτητής στο ματς Μακάμπι Χάιφα – Αλκμααρ (0-1) που είχε γίνει για τον ίδιο όμιλο στον οποίο αγωνιζόταν και ο ΠΑΟΚ.

Βοηθοί του Σέργκενχοφερ θα είναι οι συμπατριώτες του Ματίας Βίνζαουερ, Ρόλαντ Μπράντνερ, επιπλέον διαιτητές οι Ρενέ Αϊσνερ και Ντομινίκ Ούσαν, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Αυστριακός Ρίχαρντ Χίμπλερ. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Τσέχος Μίροσλαβ Λίμπα και παρατηρητής της UEFA ο Ρώσος Βλάντισλαβ Χοντέεφ.

Σχετικά άρθρα