Σπανούλης: «Κάτι καλό δημιουργείται στην ομάδα» (video)

Σε εκδήλωση του χορηγού της ομάδας του Ολυμπιακού βρέθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος υπέγραψε αυτόγραφα και μοίρασε φανέλες των ερυθρόλευκων σε φίλους της ομάδας. Ο αρχηγός της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου μίλησε πέρα από τη σημασία της συνεργασίας με τους διάφορους χορηγούς, και για τα αγωνιστικά θέματα του Ολυμπιακού. Ανάμεσα στα άλλα τόνισε πως κάτι καλό δημιουργείται στην ομάδα.
«Μετά από αυτό που έγινε στην αρχή της χρονιάς στο Κύπελλο το σημαντικό και το δύσκολο ήταν να ξανασηκωθούμε. Πιστεύω πως αυτό θα γινόταν στην αρχή με νίκη και βελτιώνοντας το θέαμα και την ποιότητα μας ώστε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να νιώσουμε και εμείς καλύτερα. Το έχουμε καταφέρει αυτό ως ένα βαθμό, έχουμε πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και όπως έχει πει και ο κόουτς όλα ξεκινάν από την άμυνα για ‘μας, από εκεί βρίσκουμε ρυθμό. Αυτό είναι το DNA και τη ταυτότητα μας και μέσα από την άμυνα να έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πόντων μας από τον πρωτεύοντα και τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Είναι κάτι που το κάναμε με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, κάπου το αφήσαμε, τώρα πάμε να το ξαναβρούμε. Είναι σημαντικό να γυρίσουν και τα παιδιά που είναι τραυματίες γιατί πραγματικά τα χρειαζόμαστε και υγιείς και συγκεντρωμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Για την Ευρωλίγκα:
«Το μοναδικό καλό είναι πως σε αρκετά ματς παίζουμε καλό μπάσκετ και έχουμε φτιάξει την ψυχολογία μας. Φαίνεται ότι κάτι καλό δημιουργείται πάλι στην ομάδα. Κάπου χάσαμε λίγο τον δρόμο μας. Είναι λογικό μετά από επιτυχίες. Έτσι είναι ο αθλητισμός, έχεις επιτυχίες μετά αποτυγχάνεις, μετά ξανά πετυχαίνεις μετά ξαναποτυγχάχνεις. Πρέπει να είσαι ισορροπημένος και συνεχώς να προσπαθείς για το καλύτερο».
Για τον κόσμο:
«Είναι λογικό να παγώσει ο κόσμος από τις ήττες που κάναμε. Ίσως και εμείς τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε υψηλές προσδοκίες για την ομάδα. Και λόγω του ότι για πολλά χρόνια, περίπου 15, είχε η ομάδα να γευτεί τίτλο και πολύ γρήγορα το ότι κάναμε τόσα τρομερά πράγματα, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Εμείς πρέπει να σεβαστούμε αυτό που θέλει ο κόσμος και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για τον κάνουμε χαρούμενο γιατί ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον κόσμο του και είναι για ‘μας ο έκτος παίκτης».
Για την Λαμποράλ:
«Από όταν ήρθε ο Κόουτς αυτό το πράγμα μας λέει, ότι δουλεύουμε και προπονούμαστε για τον εαυτό μας. Δηλαδή πως θα βελτιωθεί η ομάδα, πως θα γινόμαστε καλύτεροι, πως θα διορθώνουμε κάποια πράγματα που δεν κάνουμε καλά, όπως αυτά που δεν κάναμε καλά με τη Βαλένθια και κάναμε καλά με τον ΠΑΟΚ. Περνάμε πάρα πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο και στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι και να αποκτήσουμε πάλι τη νοοτροπία και το DNA, αυτό που υπάρχει στην ομάδα, του νικητή και στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας».

Σχετικά άρθρα