Ενδιαφέρον σε Μόσχα και Γκελζενκίρχεν

Το πρώτο πιάτο της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ παίζεται απόψε με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη συνάντηση της ΤΣΣΚΑ με τη Ρόμα και σε αυτή της Σάλκε με την Τσέλσι .

Οι Μοσχοβίτες ισοβαθμούν με τους «τζαλορόσι» στη δεύτερη θέση (4 βαθμοί), υστερούν όμως λόγω της συντριπτικής ήττας τους. Ως εκ τούτου μια νίκη, με οποιοδήποτε σκορ, θα τούς δώσει προβάδισμα πρόκρισης στους «16», αλλά αν οι Ιταλοί φύγουν αήττητοι θα έχουν αυτοί το πάνω χέρι.

Για τον ίδιο όμιλο η Μάντσεστερ Σίτι θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη Μπάγερν Μονάχου στο «Έτιχαντ» για να συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση.

Στον 6ο όμιλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη του ΑΠΟΕΛ με τον Άγιαξ για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να υποδέχεται στη μεγαλόνησο την Μπαρτσελόνα και τον «Αίαντα» να φιλοξενείται στο Παρίσι από την Παρί.

Σούπερ ντέρμπι και στον 7ο όμιλο, με τους «βασιλικούς μπλε» της Σάλκε να υποδέχονται στο Γκελζενκίρχεν τους… «μπλε»  του Ζοζέ Μουρίνιο. Οι Γερμανοί είχαν υποχρεώσει σε ισοπαλία (1-1) τους Λονδρέζους στον πρώτο αγώνα, είναι δεύτεροι στον όμιλο και με νίκη κάνουν τεράστιο άλμα πρόκρισης, την ώρα που η Σπόρτινγκ αντιμετωπίζει στη Λισσαβόνα τη Μάριμπορ ευχόμενη ήττα της Σάλκε για να την υπερκεράσει στην κατάταξη.

Στο 8ο και τελευταίο γκρουπ η Πόρτο θα παίξει χωρίς άγχος στη Λευκορωσία απέναντι στην ΒΑΤΕ Μπορίσοφ, ενώ την ίδια ώρα η Σαχτάρ θα αντιμετωπίζει στο Κίεβο με την ουραγό Αθλέτικ Μπιλμπάο και χρειάζεται ένα βαθμό για να «σφραγίσει» την πρόκριση, απέναντι στους Βάσκους του Ερνέστο Βαλβέρδε, που εδώ και καιρό έχουν στρέψει την προσοχή τους μόνο στο ισπανικό πρωτάθλημα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:

5ος όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα

Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

Μπάγερν 12 
Ρόμα 4
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4
Μάντσεστερ Σίτι 1 

6ος όμιλος

ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα

Παρί Σεν Ζερμέν-Άγιαξ

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

Παρί Σεν Ζερμέν 10 
Μπαρτσελόνα 9 
Άγιαξ 2
ΑΠΟΕΛ 1 

7ος όμιλος

Σάλκε-Τσέλσι

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Μάριμπορ 

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): 

Τσέλσι 8
Σάλκε 5 
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 4
Μάριμπορ 3 

8ος όμιλος

ΒΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): 

Πόρτο 10 
Σαχτάρ Ντόνετσκ 8
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3
Αθλέτικ Μπιλμπάο 1

Σχετικά άρθρα