Ο Αριβαμπένε στο τιμόνι της Ferrari

Λίγο παραπάνω από επτά μήνες διήρκεσε η θητεία τουΜάρκο Ματιάτσι στη θέση του γενικού διευθυντή της Ferrari, αφού σήμερα η ιταλική ομάδα της Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε την αντικατάστασή του από τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε.

Ο Ματιάτσι είχε αναλάβει καθήκοντα στα μέσα του περασμένου Απριλίου αντικαθιστώντας τον Στέφανο Ντομενικάλι, ο οποίος είχε παραιτηθεί εξαιτίας του κακού ξεκινήματος της Σκουντερία στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε χθες.

Τελικά η Ferrari ήταν τέταρτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 216 βαθμούς, πίσω από τις Mercedes, Red Bull και Williams, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να μην ανεβαίνει στο βάθρο στη διάρκεια της χρονιάς και να συγκεντρώνει συνολικά 55 βαθμούς και τον Φερνάντο Αλόνσο να παλεύει ουσιαστικά μόνος, συγκεντρώνοντας 161 βαθμούς.

Ο νέος γενικός διευθυντής της Ferrari εργαζόταν μέχρι πρότινος στη “Philip Morris”, στην οποία εντάχθηκε το 1997 μετά από καριέρα 20 ετών σε υψηλόβαθμες θέσεις στους τομείς μάρκετινγκ και προβολής, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό.

Επίσης, από το 2012 είναι ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γιουβέντους . Στη διάρκεια της θητείας του στη “Philip Morris”, ο Αριβαμπένε ασχολήθηκε στενά με τη συνεργασία με τη Ferrari, τόσο στο Μαρανέλο όσο και στις πίστες ανά τον πλανήτη, ενώ από το 2010 εκπροσωπεί όλους τους χορηγούς της Φόρμουλα Ένα στην F1 Commission.

Σχετικά άρθρα