«Είμαι καλά στον Ολυμπιακό»

Φόρεσε για 15 χρόνια το κόκκινο και το λευκό της Ατλέτικο Μαδρίτης πριν φορέσει αυτό του Ολυμπιακού. Η ισπανική «Marca» μίλησε με τον Ρομπέρτο.
Εφυγε από την Ατλέτικο και όταν επρόκειτο να επιστρέψει σε αυτή πωλήθηκε στον Ολυμπιακό. «Επέστρεψα από την Ρεάλ Σαραγόσα με την ιδέα ότι είχα αποδείξει ότι θα μπορούσα να είμαι σημαντικός για την Ατλέτικο. Οταν συμφωνήθηκε η π΄βληση στο Ολυμπιακό ουσιαστικά δεν τηρήθηκαν όσα είχαμε πει αλλά πλέον είμαι ευτυχισμένος εδώ. Θα μπορούσα να πάρω την απόφαση να μείνω στην Ατλέτικο, είχαν σύμβαση άλλωστε. Ομως τώρα είμαι καλά γιατί μου φέρθηκαν πολύ καλά στην Αθήνα».
Η εμφάνιση του στο πρώτο ματς έδωσε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη στον Ολυμπιακό όμως για τον Ρομπέρτο δεν επρόκειτο για ρεβάνς: «Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ έτσι για την Ατλέτικο, απλά ικανοποίησα τους ανθρώπους του Ολυμπιακού».
Ο Ρομπέρτο υπεραπίστηκε απόλυτα τον σημερινό τερματοφύλακα της Ατλέτικο, Ομπλακ με τον οποίο μοιραζόταν το δωμάτιο όταν αγωνίζονταν και οι δύο στη Μπενφίκα: «Τον συνάντησα στην Πορτογαλία και ήταν εύκολο να συνειδητοποιήσω ότι επρόκειτο για έναν σημαντικό μελλοντικά τερματοφύλακα. Στον δικό μας αγώνα στον Πειραιά έζησε μια δύσκολη κατάσταση. Για μένα είναι ένας καταπληκτικός τερματοφύλακας και η Ατλέτικο έχει ως κάλυψη και τον πολύ καλό Μόγια .
Ο Ισπανός ξέρει τι σημαίνει να παίζεις στο Βιθέντε Καλντερόν. Το βίωσε δύο γορές με τη Σαραγόσα, αλλά αύριο θα είναι κάτι ξεχωριστό καθώς πρόκειται για αγώνα για το Champions League: «Έπαιξα δύο φορές αλλά είναι άλλα τα συναισθήματα στο πρωτάθλημα. Τώρα θα είναι διαφορετικά, κάτι ιδιαίτερο για και γι ‘αυτό ελπίζω ότι οι φίλαθλοι θα θυμούνται ότι έχω πολλά χρόνια παίξει εκεί».
Μιλά ακόμα για τον προπονητή της Ατλέτικο: «Ο Σιμεόνε είναι ουσιαστικά η πραγματική αντανάκλαση αυτού που ήταν στο γήπεδο όταν έπαιζε. Προωθεί τα πλεονεκτήματα του κάθε παίκτη κι αυτό φέρνει αποτελέσματα».
Οι Ισπανοί τον ρώτησαν για τις γλώσσες που μιλούν οι παίκτες του Ολυμπιακού: «Προσπαθούμε να ενοποιήσουμε τη γλώσσα, έτσι ώστε οι συνομιλίες να μην είναι ένα χάος, καθώς υπάρχουν παίκτες από 16 χώρες. Εχουμε καταφέρει να μιλούν σε δύο ή τρεις γλώσσες. Είμαστε η ομάδα που έπαιξε καλύτερα απέναντι στην Ατλέτικο. Ήταν ένα αποτέλεσμα έκπληξη γι’ αυτούς και σύγουρα θα θυμούνται τι συνέβη στην Αθήνα και θα δείτε ένα διαφορετικό αγώνα. “

Σχετικά άρθρα