Ελεύθερη η Αρετή Τσοχατζοπούλου, στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη

25 Νοεμβρίου 2014

Κατέρρευσε η σύζυγος του Άκη στο άκουσμα της υπόθεσης του δικαστηρίου - Οι πόρτες της φυλακής για την κόρη του πρώην υπουργού θα ανοίξουν αφού πρώτα γίνει έρανος για να συγκεντρωθούν οι 30.000 ευρώ που της επιβλήθηκαν ως εγγυοδοσία

Ξέσπασε σε κλάματα η Αρετή Τσοχατζοπούλου στο άκουσμα της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η εκτέλεση της 12ετούς κάθειρξης που της επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» με βασικό κατηγορούμενο τον πατέρα της Άκη Τσοχατζόπουλο. 


Τα μέλη του δικαστηρίου κατά πλειοψηφία (3-2) αποφάσισασν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής της με την επιβολή των εξής όρων: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δυο φορές το μήνα και καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ. 

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε κλάματα ενώ ο πατέρας της έσπευσε να τη φιλήσει. Κάποιοι μάλιστα οικείοι της που βρίσκονταν στο ακρατήριο χειροκρότησαν. 

Αντίθετα οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει στη φυλακή η Βίκυ Σταμάτη η οποία νοσηλεύεται επί μήνες με ψυχολογικά προβλήματα στο Δρομοκαΐτειο.

«Κατέρρευσε η Βίκυ»


Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου η Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε, σύμφωνα, με τον συνήγορό της κ. Φραγκίσκο Ραγκούση. «Όταν πληροφορήθηκε την απόφαση του δικαστηρίου δεν άντεξε και λιποθύμησε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης και επεσήμανε πως η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου ισοδυναμεί με προσωπική εξόντωση της Βίκυς Σταμάτη και αποσκοπεί, όπως άφησε να εννοηθεί, να ασκηθούν πιέσεις σε κάποιους. «Είναι άδικο να μεγαλώνει ένα παιδί ορφανό και να καταδικάζεται μία γυναίκα χωρίς να φταίει και να πιεστούν κάποιοι για να μιλήσουν» είπε ο κ. Ραγκούσης. Από την πλευρά του ο. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου, τόνισε ότι σήμερα η δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο και επέτρεψε στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου να βρεθεί κοντά στα τρία της παιδιά εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, οι πόρτες της φυλακής για την Αρετή θα ανοίξουν αφού πρώτα γίνει έρανος για να συγκεντρωθούν οι 30.000 ευρώ που της επιβλήθηκαν ως εγγυοδοσία. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Δεκεμβρίου. 


Protothema.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....