Άννα Δρούζα: "Ευχαριστώ όσους ήρθαν στο σεμινάριο του boro για το Bullying" (Φωτογραφίες)

25 Νοεμβρίου 2014

Η Άννα Δρούζα με τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κύριο Κωνσταντίνο Ροδόπουλο και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κύριο Γεώργιο Πατούλη. 


Το πρώτο μας συνέδριο του boro.gr ολοκληρώθηκε με επιτυχία!
Και τι σημαίνει για εμάς επιτυχία; 

Ενα αμφιθέατρο γεμάτο κοσμο! Γονεις, εκπαιδευτικοι, φοιτητές ψυχολογίας και παιδαγωγικών επιστημών, αναγνωςτες του boro.gr. Τα ερωτήματα ατελείωτα, οι κορυφαίοι επιστήμονες ομιλητές μας ακούραστοι απαντούσαν. 

H Άννα Δρούζα με τους ομιλητές της ημερίδας "Σχολικός Εκφοβισμός".

Ο ψυχίατρος και αντιπρόεδρος της ΕΨΥΠΕ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου), Άλκης Τσιάντης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. 


Το Μητροπολιτικό κολέγιο που μας φιλοξενηςε, μια κυψελη νέων ανθρώπων, ενα περιβάλλον γεμάτο δημιουργία και ενδιαφέρον για τη ζωή και τη μάθηση. 
Ευχαριστώ και χαίρομαι γιατι μου δώθηκε η δυνατότητα να εχω μια άψογη συνεργασία και να ζηςω την εμπειρία του πάθους που τους διακρίνει στη δουλειά τους. Δεν ειναι τυχαίο που ειναι απο τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. 

Η Άννα Δρούζα με τον Πρόεδρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κύριο Κωνσταντίνο Ροδόπουλο

Η Νένη Περβανίδου, Νένη Περβανίδου, Λέκτορας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μας ενημέρωσε για τα σημάδια που προδίδουν τον εκφοβισμό και έδωσε πολύτιμες οδηγίες αντιμετώπισης. 

Η Μαρία Μπογιατζήείναι παιδιατρική νευροψυχολόγος από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου παρουσιάσε το θέμα «Παιδιά με ειδικές ιδιαιτερότητες-αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού».Χάσατε όλοι εσείς που δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να παραβρεθείτε, γιατί σε ένα τόσο καυτό θέμα οπως " ο Σχολικός Εκφοβισμός", αναλύθηκε διεξοδικά και το κυριότερο, ακούστηκαν οδηγίες χρήσεις και αντιμετώπισης του φαινομένου, τοσο απο την πλευρά των παιδιών, οσο και των γονέων. 

Η κλινική ψυχολόγος Βιργινία Φυσούν ενημερώνει τους γονείς για το cyber Bullying. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γεώργιος Πατούλης έδωσε το παρόν στην εκδήλωση.

 

Θα σας δώσω ενα σύντομο περίγραμμα σημαντικών ενοτήτων γύρω απο το "bullying" που θιξαμε  και θα έχετε φυσικά την δυνατότητα σε επόμενες αναρτήσεις μας να ενημερωθείτε πλήρως ακόμα και με την παρακολούθηση του μαγνητοσκοπημένου υλικού του συνεδρίου μας. 

1. Χαρακτηριστικά του χρόνιου στρες. 
2. Περιοχές εγκεφάλου που ελέγχουν και ρυθμίζουν το χρονιο στρες και  τα      συναισθήματα. 
3. Χαρακτηριστικά επιθετικότητας
4. Επιπτώσεις στην ενήλικη ζωή απο το bullying 
5. Διαταραχές συμπεριφορών στην εφηβεία. 
6. Μορφές και κίνητρα 
7. Δικαιώματα παιδιών και απαγορεύσεις. 
8. Επανόρθωση - Πως μιλάμε στα παιδια για αντιμετώπιση. 
9. Πρακτικές syberbullying
10. Ενοχής- ΕνσυναίσθησηΤέλος θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους διακεκριμένους επιστήμονες ομιλητές του συνεδρίου μας που αφιλοκερδώς προσέφεραν τη γνώση και την εξειδίκευση τους, το χρόνο και πάνω από όλα την διάθεση τους να απαντούν με ενδιαφέρον και κατανόηση στα αγωνιώδη ερωτήματα μας.

Η σχολική ψυχολόγος Μαρκέλλα Καπλάνη μας εξιστόρησε αληθινές ιστορίες εκφοβισμού στα σχολεία. 

Η Άννα Δρούζα με τους ομιλητές, την κλινική ψυχολόγο Βιργινία Φυσσούν και τον δικηγόρο- εγκληματολόγο κύριο Φώτη Σπυρόπουλο. 


Ευχαριστώ την κυρία Περβανίδου, τον κύριο Τσιάντη, την κυρία Φυσσούν, την κυρία Καπλάνη, την κυρία Μπογιατζή και τον κύριο Σπυρόπουλο. 
Και ενα ακόμη ευχαριστω στους αφανείς ήρωες που ειναι η δημοσιογραφική  ομάδα του boro. gr με αρχηγό τον αρχισυντάκτη μας Γιώργο Κολέτσο. 

Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις. 
Σας ευχαριστώ 
Άννα Δρούζα


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ