Βεργέτης: «Κατάθεση ψυχής…»

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε για την αναμέτρηση της Πέμπτης (27/11) κόντρα στην Μπεσίκτας για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και χαρακτήρισε ως κατόρθωμα τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Αστέρα Τρίπολης.

Οι δηλώσεις του:

«Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι για το σύλλογο μας από πολλές απόψεις και μόνο το γεγονός ότι ο Αστέρας λάμπει ακόμα στον ευρωπαϊκό ουρανό ενώ φτάνουν Χριστούγεννα μας δίνει μία μεγάλη ικανοποίηση, είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα που ξεκίνησε το καλοκαίρι και συνεχίζεται. Στον αγώνα αυτό θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, όπως έχουμε κάνει σε κάθε παιχνίδι του Europa League. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν συγκροτήσει τη δομή του παιχνιδιού μας στο μέγιστο βαθμό. Τα παιδιά είναι αποφασισμένα για αυτό το παιχνίδι.

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Αστέρας την Πέμπτη είναι αυτά που τον έφεραν μέχρι εδώ. Αν δεν τα έχουμε για κάποιο λόγο, σίγουρα δεν θα είναι ο Αστέρας. Βασιζόμαστε στην αμυντική λειτουργία και συνοχή της ομάδας. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό, δεν μπορούμε να ανοίξουμε, γιατί είναι ομάδες με καλύτερους παίκτες ποιοτικά, που μπορούν αν ανοίξεις να σε κάνουν να το πληρώσεις. Από εκεί και έπειτα είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε την επίθεση μας, να σκοράρουμε. Θέλουμε τη νίκη, αφού μόνο αυτή μας κρατάει “ζωντανούς” στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Αν καταφέρουμε να έχουμε μία καλή αμυντική λειτουργία και χρειαστεί κάτι πιο επιθετικό η ομάδα, θα την ενισχύσουμε προκειμένου να φτάσουμε σε αυτή την πολυπόθητη νίκη. Όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι γράφει τη δική του ιστορία. Το 1-1 ήταν αποτέλεσμα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης για την ομάδα, γιατί μπήκαμε με ένα θετικό αποτέλεσμα στον όμιλο του Europa League. Συνεχίζει να υφίσταται στο μυαλό μας, αλλά μόνο στον ψυχολογικό τομέα, όχι στον αγωνιστικό.

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους φίλους του Αστέρα για την υποστήριξη που έχουν προσφέρει στα παιδιά στους μέχρι σήμερα αγώνες μας. Θέλω να συνεχίσουν να το κάνουν, θέλω να συνεχίσουν να μας συνοδεύουν στο ευρωπαϊκό μας ταξίδι, στο ευρωπαϊκό μας όνειρο. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα κάνουμε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Σχετικά άρθρα