«Χ» με buzzer beater στη Μόσχα

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε να παραμείνει ζωντανή στο «κόλπο» της πρόκρισης, με γκολ που πέτυχε με την εκπνοή του χρόνου των καθυστερήσεων της αναμέτρησης με τη Ρόμα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η Ρόμα κατάφερε με ένα γκολ του Τότι να προηγηθεί στο 42ο λεπτό και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου στον αγώνα (93′), όταν ο Μπερεζούτσκι λύτρωσε τη ρωσική ομάδα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο βαθμός που κέρδισαν οι Ρώσοι είναι καταλυτικής σημασίας καθώς τους κράτησε ζωντανούς στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, από τη στιγμή που παραμένουν ισόβαθμοι με την ιταλική ομάδα με 5 βαθμούς.

Σημειώνεται πως στην αρχική σύνθεση της Ρόμα βρέθηκαν οι Μανωλάς και Χολέμπας, έχοντας αρκετά καλή παρουσία.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενίκοβ, Νάτχο, Τσάουνα (64′ Μιλάνοφ), Ερεμένκο, Μούσα (81′ Τόσιτς), Τζαγκόεβ, Ντουμπιά.

Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Φλορέντσι, Μανωλάς, Αστόρι, Χολέμπας, Ντε Ρόσι, Σεϊντού Κεϊτά, Ναϊνγκολάν (83′ Στρόουτμαν), Λιάιτς (87′ Πιάνιτς), Ζερβινιό (77′ Ιτούρμπε), Τότι.

Με προβάδισμα για την πρωτιά η Πόρτο

Εύκολο βράδυ είχε η Πόρτο στη Λευκορωσία, κόντρα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, επικρατώντας στο ρελαντί με 3-0. Οι Πορτογάλοι αν και είχαν εξ αρχής την υπεροχή στο παιχνίδι, άρχισαν να σκοράρουν από το 56ο λεπτό και έπειτα. Συγκεκριμένα ο Χερέρα έκανε το 1-0 για τους «δράκους» και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν ο Μαρτίνεζ στο 65′ και ο Τέγιο στο 89′.

Με τη νίκη της αυτή η Πόρτο έφτασε τους 13 βαθμούς στον 8ο όμιλο κάνοντας καθοριστικό «βήμα» για την πρωτιά.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Τσέρνικ, Γκαϊντούτσικ, Μλαντένοβιτς (72′ Αλεξίεβιτς), Τούμπιτς, Γιαμπλόνσκι, Καρνίτσκι (67′ Μπάγκα), Α. Βολόντκο, Ολέκνοβιτς, Μ. Βολόντκο, Ροντιόνοβ (75′ Σίγκνεβιτς), Γκορντέιτσουκ.

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ίντι, Μαρκάνο, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραϊμί (83′ Α. Λόπες), Ερέρα, Όλιβερ Τόρες, Κουαρέσμα (71′ Τέγιο), Μαρτίνες (90′ Κιντέρο).

Σχετικά άρθρα