Δεν βιάζονται στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ έχουν θέσει ως άμεση προτεραιότητα την απόκτηση ενός σέντερ φορ και ενός ακραίου επιθετικού (για αριστερό μπακ και αμυντικό μέσο θα κοιτάξουν αργότερα με στόχο να είναι έτοιμοι ενόψει Super League). Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνει και κίνηση άμεσης ενίσχυσης ακόμα και μέσα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο αν προκύψει κάποια εξαιρετική ευκαιρία. Άλλωστε για αυτό το λόγο έγινε και το ταξίδι του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη Βραζιλία.
 
Το καλό για την «Ένωση» είναι ότι η συγκεκριμένη αγορά κάνει μαζική… εξαγωγή ποδοσφαιριστών, οπότε οι ευκαιρίες είναι πολλές. Αν όμως θέλεις να αγοράσεις κάτι πολύ καλό, τότε το… κακό είναι ότι θα πρέπει να το πληρώσεις και μάλιστα ακριβά. Ίσως για αυτό το λόγο να ακούστηκε χθες στα Σπάτα η ατάκα: «Στη Βραζιλία ό,τι αξίζει, κοστίζει».
 
Ένα επιπλέον πρόβλημα που υπάρχει στη συγκεκριμένη χώρα αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ποδοσφαιριστών. Άλλοι είναι υπό καθεστώς συνιδιοκτησίας ομάδων, άλλων τα δικαιώματα κατέχουν αρκετοί μάνατζερ, ενώ υπάρχουν και αρκετοί παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί με οψιόν αγοράς.
 
Όπως έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της ΑΕΚ, παρακολουθούμε παίκτες που προτείνονται από όλο τον κόσμο. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης. Έχουμε τέσσερα ματς μπροστά μας μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος και από την 1η Ιανουαρίου θα μπορούμε να δούμε περισσότερες περιπτώσεις ειδικά ποδοσφαιριστών τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι. Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης. Άλλωστε οι μεταγραφές ολοκληρώνονται την 1η Φλεβάρη».
 
Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πως τα επόμενα τέσσερα ματς θα κρίνουν το μέλλον πολλών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, με ότι αυτό συνεπάγεται και ανεξαρτήτως συμβολαίου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του pamesports.gr, δεν αποκλείεται τον επόμενο μήνα ο Μιλοβάνοβιτς να κάνει ένα ακόμα ταξίδι εντός Ευρώπης (ίσως στην Ιβηρική χερσόνησο), προκειμένου να τσεκάρει και εκεί υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για την «Ένωση».

Σχετικά άρθρα