Μπισκότα με κολοκύθα και σταφίδες από τον Γιώργο Λέκκα!

26 Νοεμβρίου 2014
Μερίδες 40
Χρ. Πρ 10΄
Χρ.ψης 12-15΄
 
Υλικά:
 
4 φλιτζάνια τσαγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλκ αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
2 φλιτζάνια τσαγ  φυτικό βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγ κρυσταλλική ζάχαρη
70 γρ κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
4 κουταλάκια του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
2 φλιτζάνια τσαγ σταφίδες
1 φλιτζάνι τσαγ καρύδια, ψιλοκομμένα
2/3 φλιτζάνι τσαγ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
4 κουταλάκια του γλυκού ρούμι
4 φλιτζάνια τσαγ ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι τσαγ γάλα εβαπορέ
 
Διαδικασία
 
Για τα μπισκότα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπόλ ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μπαχάρι. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το φυτικό βούτυρο, τη κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ χειρός για 1΄. Προσθέστε την κολοκύθα, τα αυγά και 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε για 1΄μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μίγμα κολοκύθας και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύετε της σταφίδες, τα καρύδια. Στρώστε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Με την βοήθεια 2 κουταλιών του γλυκού. Τοποθετήστε την ζύμη σε μπαλάκια. Τοποθετήστε την λαμαρίνα στο φούρνο και ψήστε στην προτελευταία σχάρα στον αέρα για 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε και αφήστε να κρυώσουν.
 
Για το γλάσο: Σε ένα μέτριο μπολ ρίξτε το βούτυρο, το ρούμι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε με το μίξερ χειρός για 4΄μέχρι να γίνει αφράτο σαν κρέμα. Ρίξτε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Τοποθετήστε με ένα κουτάλι γλάσο σε κάθε ένα μπισκότο. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ