Πέρασε στον τελικό η Ατλέτικο Νασιονάλ (video)

Η Ατλέτικο Νάσιοναλ κατάκτησε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς στη ρεβάνς με τη Σάο Πάολο στο «Μορουμπί» επικράτησε τα ξημερώματα της Πέμπτης με 4-1 στα πέναλτι της βραζιλιάνικης ομάδας, η οποία νίκησε με 1-0 στην κανονική διάρκεια. Με 1-0 υπέρ της Ατλέτικο Νάσιοναλ είχε λήξει το πρώτο ματς στην Κολομβία και έτσι η πρόκριση κρίθηκε από την «άσπρη βούλα»!

Η γηπεδούχος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και την συμπαράσταση 45.000 θεατών τους. Στο 45’ η Σάο Πάολο ζήτησε πέναλτι, αλλά το 1-0 έγινε στο 54’ με τυχερό γκολ από τον Πάουλο Γκάνσο. Αυτό το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του 90λεπτου και έτσι οι δυο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι, με την φιλοξενούμενη να παίρνει μια μεγάλη πρόκριση για δεύτερη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα (δεύτερης τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής).

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, θα γίνει η ρεβάνς στον μεγάλο «εμφύλιο» της Αργεντινής. Η Ρίβερ Πλέιτ θα φιλοξενήσει στο «Μονουμεντάλ» τη Μπόκα Τζούνιορς. Το πρώτο παιχνίδι στο «Μπομπονέρα» δεν είχε γκολ. Να θυμίσουμε ότι ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση νέου 0-0 θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι!

Σχετικά άρθρα