Κουραμπιέδες με καρύδια

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br />1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />2 κρόκοι αυγών<br />2 βανίλιες<br />2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη<br />1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια τριμμένα<br />1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ<br />1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη<br />½ φλιτζάνι του τσαγιού ροδόνερο<br />1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής<br />1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Χτυπάμε στο μπλέντερ τη με μαργαρίνη 1 φλιτζάνι από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη σόδα, τη βανίλια, λίγο λίγο το αλεύρι, τα καρύδια, και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι, ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή.<br /><br />Αφήνουμε να “σταθεί λίγο” και πλάθουμε σε μισοφέγγαρα ή στρογγυλά κομμάτια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.<br /><br /> Όταν κρυώσουν καλά,τα ραντίζουμε με το ροδόνερο και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.</p>

Σχετικά άρθρα