«Η Μπάγερν έχει πρότυπο τη Μπαρτσελόνα»

Η Μπάγερν αποτελεί πρότυπο για πολλές ομάδες, ειδικά στον τρόπο με τον οποίο… χειρίζεται στα οικονομικά της, έχοντας λάθε χρόνο κέρδη, αλλά ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε υπογράμμισε πως οι Βαυαροί έχουν πρότυπο αγωνιστικά την Μπαρτσελόνα. Με στόχο η πρωταθλήτρια Γερμανίας να σηκώσει ξανά στο… άμεσο μέλλον το Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο πρόεδρος της Μπάγερν έδωσε συνέντευξη, και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους «μπλαουγκράνα». Αυτό είχε τονιστεί άλλωστε από τους Βαυαρούς και κατά την αποκάλυψη της συμφωνίας με τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

«Θέλουμε να εφαρμόσουμε το μοντέλο της Μπαρτσελόνα. Ήταν πάντα ένα παράδειγμα για εμάς επειδή έχουν κατακτήσει αρκετές φορές το Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια», είπε ο πρόεδρος των πρωταθλητών Γερμανίας, που στη συνέχεια εξέφρασε το όνειρό του να κατακτήσει και πάλι την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση: «Θέλω να κατακτήσουμε και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι το όνειρό μου. Πρέπει να ελαττώσουμε το χρονικό κενό μεταξύ των κατακτήσεών μας. Υπήρξε μια μεγάλη περίοδος που η Μπάγερν δεν είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ και έπρεπε να περιμένουμε 25 χρόνια μέχρι την κατάκτηση του 2001. Ύστερα περιμέναμε άλλα δώδεκα μέχρι το 2013. Η Μπάγερν πρέπει θεωρητικά να το κερδίζει κάθε χρόνο. Γι’ αυτό και πρέπει να βελτιώνουμε προσεκτικά το ρόστερ μας κάθε σεζόν».

Σχετικά άρθρα